Руснаците бойкотираха интервюто на Путин пред Тъкър Карлсън

Двучасовото интервю, за което Кремъл твърдеше, че е гледано с интерес от целия свят, зае едва 19-о място в общоруската класация на най-популярните телевизионни предавания

Останкино
Останкино Източник: ТАСС

Помпозното и широко разгласено интервю на Владимир Путин с американската медийна личност Тъкър Карлсън не успя да привлече вниманието на зрителите на държавната телевизия в Русия.

 

Двучасовото интервю, за което Кремъл твърдеше, че е гледано с интерес от целия свят, зае едва 19-о място в общоруската класация на най-популярните телевизионни предавания за седмицата 4-11 февруари, сочат данни, публикувани от Mediascope в сряда.

 

С рейтинг от 2,9% сред публиката 4+, Путин "загуби" от сериала "Склифосовски 11" (2-ро място, рейтинг 5,6%), развлекателното шоу "Здравей, Андрей!" (9-то място, 4,4% рейтинг), "Няма да повярвате!" (14-то място, 3.2% рейтинг) и "Хайде, всички заедно! В унисон!" (17-то място, 3.1% рейтинг). Според рейтинга, който определя средния брой зрители като процент от населението, интервюто на руския президент е само малко по-високо от мистичното шоу "Екстрасенси.Реванш" (2,8%) и телевизионното викторина "Поле на чудесата" (2,7%).

 

Руснаците бойкотираха интервюто на Путин пред Тъкър Карлсън
Руснаците бойкотираха интервюто на Путин пред Тъкър Карлсън Източник: The Moscow Times

Путин също не успя да "достигне" основните пропагандни програми: например рейтингът на "Новини на седмицата" на Дмитрий Кисельов беше 5,7% (2-ро място), а програмата "Москва. Кремъл. Путин" — 4,5% (8-о място), програма "Время" — 3,3% (13-о място).

 

Общоруският рейтинг на интервюто се оказа дори по-нисък, отколкото в Москва: в столицата Путин и Карлсон заеха 11-то място на върха на най-популярните програми с резултат от 3,2% (това са данните, публикувани от Mediascope предишния ден).

 

Интервюто на Путин беше показано два пъти от Първи канал, сутринта на 9 февруари. Освен това, за едно от показванията е използван най-ефективният слот от гледна точка на телевизионната социология - 7 часа сутринта, отбелязва телевизионният критик Анна Бородина. "Това е сутрешният праймтайм, хората се подготвят за работа и гледат сутрешния ефир", пише тя и добавя, че ниските рейтинги на интервютата са "изненада".

 

Проблемът с Путин и интервюто му е, че в случая с руския президент "думите вече не работят", казва политическият анализатор Абас Галямов: "За четвърт век хората разбраха, че на думи той винаги е добре, единственият проблем е, че думите и делата в неговия случай не винаги съвпадат".

 

Източник: The Moscow Times

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени