Съпругата на украински депутат от партията на Зеленски - със скъпи имоти в България и Киев

Алина Левченко е купила апартамент с площ 59 кв.м. и помещение с площ 283 кв.м. в затворения комплекс Valencia Gardens в Несебър. Ориентировъчната им ценае около $477 000

Алина Левченко и Богдан Торохтия
Алина Левченко и Богдан Торохтия

Алина Левченко, съпруга на депутата от партията на Володимир Зеленски "Слуга на народа" Богдан Торохтий е придобила през явгуст 2022 г. два имота в град Несебър. Това разкрива в свое разследване Bihus.info, цитирано от "Украинска правда". 

 

Според българският имотен регистър, на 1 август 2022 г. Алина е купила апартамент с площ 59 кв.м. и помещение с площ 283 кв.м. в затворения комплекс Valencia Gardens в Несебър. Според обявената цена в регистъра, тя е заплатила $59 000, но ориентировъчната цена според разследващите от изданието е много повече - около $477 000. 

 

Valencia Gardens в Несебър
Valencia Gardens в Несебър Източник: Avalon Real Estate

Затвореният комплекс Valencia Gardens в Несебър е разположен на първа линия до морето. В него има басейн, джакузи, СПА, фитнес център, лоби бар, ресторант, медицински център и подземен паркинг. 

 

Няколко месеца по-късно Алина Левченко е купила апартамент и паркомясто в Печьорски район на украинската столица Киев. 

Още от "Разкрития"

Срив на руската космическа програма: Ръководителят на "Роскосмос" се оплака от загубата на всички западни партньори

САЩ са увеличили броя на изстрелванията с 3,8 пъти, до 108 миналата година. Китай изпревари Русия повече от три пъти - миналата година е извършил 63 изстрелвания

Прочетете повече прочетете повече

Washington Post: Кремъл провежда специална операция за дискредитиране на Зеленски

Търсена е още дискредитация на военното и политическото ръководство на Киев, разцепване на украинския елит, деморализиране на украинските войски и дезориентиране на украинското население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени