Сдружение "Корал": Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер

Те са за затвора, пишат от сдружението

Кирил Петков и Лена Бориславова
Кирил Петков и Лена Бориславова Източник: БГНЕС

Новият скандал около Кирил Петков и Лена Бориславова ескалира. Председателят на Сдружение "Да запазим Корал” Атанас Русев потвърди във Фейсбук, че Петков и Бориславова са подправяли подписи – неговия и на още 10 членове на неправителствената организация, за да може лидерът на ПП да стане служебен министър на икономиката.

 

Преди три години Кирил Петков и Лена Бориславова фалшифицират подписи и документи на сдружението, за да може Петков да стане служебен министър на икономиката, тъй като по закон няма право да е в управителни съвети на неправителствени организации, разкрива сайтът "Биволъ". С измамата Петков слага и свое подставено лице в управата на "Да запазим Корал", а Лена Бориславова внася фалшиви документи с фалшиво пълномощно в Агенцията по вписванията.

 

Ето какво написа Атанас Русев, председател на "Да запазим Корал":

"Не само аз мога да потвърдя, но и 10 члена на сдружението, на които също са им подправени подписите. Арогантна наглост, фалшифицирани документи и подписи, с които се сменя Управителния съвет на сдружението! Лично "иконата" на Подмяната с ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО ОТ МОЕ ИМЕ внася всички фалшиви документи в Агенцията по вписванията с електронния си подпис. Ред извършени престъпления според Наказателния кодекс. Ако живеем в нормална държава отдавна щяха да са в затвора, както предвижда Коментарът на Атанас Русев е написан под пост на Атанас Чобанов от сайта bird.bg, който преразказва разследването на "Биволъ" за измамата на Кирил Петков и Лена Бориславова.

 

Ето какво написа Атанас Чобанов: 

Кирил Петков и Лена Бориславова са фалшификатори. Atanas Rusev може да потвърди! На 10-ти май 2021 г. Радев издава Указа за назначаването на Петков, а на 12-ти той официално встъпва в длъжност. На 13-ти май в 1:39 часа след полунощ, Лена Бориславова си изготвя фалшиво пълномощно с което може да се разпорежда напълно с гражданското сдружение "Да запазим Корал" и подписва това пълномощно с фалшив подпис на Председателя на сдружението, Атанас Русев. Подписът на пълномощното не е саморъчно положен, а е изкопиран 1:1 от официални документи на сдружението, в случая спесимен на подписа на управителя на сдружението. В същия тъмен нощен час са изготвени още серия неистински документи:

Протокол от Общо събрание на Дружеството на 06 май 2021 г., с една единствена точка в дневния ред, освобождаването на Кирил Петков от Управителния съвет на Сдружението.

 

На негово място в Управителния съвет влиза никому неизвестният в Сдружението Мартин Драгулев, който унаследява целия бизнес на Кирил Петков. Драгулев е или управител, или в борда на директорите във всичките фирми на Петков. Не е трудно да се предположи, че е особено доверено лице на бившия Премиер и Лидер на ПП. На Протокола от Общото събрание също е поставен фалшифицирания подпис на председателя Атанас Русев. Тук подписа е изкопиран от старо пълномощно, издадено през 2019 г. Документът е подписан и от самият Мартин Драгулев, неизвестно защо и как. Протоколът е съставен на 13.05.2021 г. в 1:16 часа през нощта и завършен в 1.43 мин.

 
Декларация по чл. 13, ал. 4 от ЗТРРЮЛНЦ за истинността на гореописаните документи от името на Атанас Русев. На нея също е поставен фалшифицирания подпис на Атанас Русев. Документът е с дата 13.05.2021 г. съставен в 1:41 часа през нощта. Две минути след съставянето на фалшивото пълномощно на Лена Бориславова. Фалшифицираният подпис на Атанас Русев е един и същ и в двата документа и си личи, че е сканиран, а не саморъчно положен. Дори си личи квадратчето, с което софтуерно е отрязан само подписъ".

 

 

Не само аз мога да потвърдя, но и 10 члена на сдружението, на които също са им подправени подписите. Арогантна наглост, фалшифицирани документи и подписи, с които се сменя Управителния съвет на сдружението, пише Атанас Русев. 

Ден по-рано сайтът "Биволь” публикува разследване, в  което твърди, че преди три години Кирил Петков и Лена Бориславова фалшифицират подписи и документи на сдружението, за да може Петков да стане служебен министър на икономиката, тъй като по закон няма право да е в управителни съвети на неправителствени организации.

С измамата Петков слага и свое подставено лице в управата на "Да запазим Корал", а Лена Бориславова внася фалшиви документи с фалшиво пълномощно в Агенцията по вписванията.

 

Ето какво написа Атанас Русев, председател на "Да запазим Корал":

"Не само аз мога да потвърдя, но и 10 члена на сдружението, на които също са им подправени подписите. Арогантна наглост, фалшифицирани документи и подписи, с които се сменя Управителния съвет на сдружението! Лично "иконата" на Подмяната с ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО ОТ МОЕ ИМЕ внася всички фалшиви документи в Агенцията по вписванията с електронния си подпис. Ред извършени престъпления според Наказателния кодекс. Ако живеем в нормална държава отдавна щяха да са в затвора, както предвижда законът". Коментарът на Атанас Русев е написан под пост на Атанас Чобанов от сайта bird.bg, който преразказва разследването на "Биволъ" за измамата на Кирил Петков и Лена Бориславова.

 

Постът на Атанас Русев
Постът на Атанас Русев Източник: Скрийншот/Фейсбук

 

Още от "Разкрития"

Киев разкри мрежа от агенти, планирали убийството на президента Зеленски, шефа на СБУ Малюк и на ГУРМО Кирил Буданов

Съобщава се, че една от задачите на разузнавателната мрежа е била да търси екзекутори сред военните, близки до сигурността на президента, способни да вземат Зеленски за заложник и след това да го убият

Прочетете повече прочетете повече

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени