Скандалът с нелегалните машини за изборите се разраства. "Сиела" иска от съда да забрани проверката им (СНИМКИ)

Кой реално прави изборите в България ? Частна фирма или ЦИК

Жандармерия охранява камиона с нелегалните машини до склада
Жандармерия охранява камиона с нелегалните машини до склада Източник: Breaking.bg

Тодор Александров, Breaking.bg

Скандалът с неизвестно откъде докараните у нас 228 несертифицирани машини за гласуване, които Бойко Борисов и хората на ГЕРБ разкриха преди малко, се разраства. Това са съобщили пред Breaking.bg информирани.
 
На пресконференция пред склад на фирма "Карго Партнер" край летище София Борисов обяви, че в него се съхраняват 228 допълнителни машини за гласуване, които са над поръчката дадена от ЦИК. Те са несертифицирани, но се съхраняват в същия склад като сертифицираните.
 
Докарани са от митниците в склад, могат да генерират 228 000 гласа за Радев. ЦИК не знае какво да ги прави, обяви лидерът на ГЕРБ.
 
Breaking.bg разполага с писмото на ЦИК, подписано от председателката Камелия Нейкова и секретаря на комисията Севинч Солакова до шефа на ДАНС Пламен Тончев с дата 3 ноември 2021 г. Тогава централната избирателна комисия научава от доставчика "Сиела Норма", че в страната се внасят допълнително и незнайно откъде и защо 228 машини за гласуване. Нейкова и Солакова алармират ДАНС за това.
 
Писмото на шефовете на ЦИК до ДАНС. Четири дни ДАНС бездейства
Писмото на шефовете на ЦИК до ДАНС. Четири дни ДАНС бездейства Източник: Breaking.bg
До днес, вече четвърти ден, родното ФБР, в което за шеф е назначен лично предан на Румен Радев човек, не прави нищо. Не си мърда пръста. Едва след като ГЕРБ дават пресконференцията от ДАНС обявили, че искат разрешение от ЦИК да влязат в складовете и да проверят и "черните" и "белите", тоест сертифицираните, машини.
 
На всичкото отгоре от "Сиела Норма" са внесли преди часове жалби в Софийския административен съд срещу решението на ЦИК да поиска от ДАНС проверка на доставените допълнително 228 машини, които не са сертифицирани и не ясно защо се внасят у нас под полицейска охрана. Да припомним, че комисията е поръчала допълнително 1637 машини за гласуване за вота две в едно на 14 ноември. Те вече са доставени и няма нужда от допълнителни. Ето снимки как от митниците карат допълнителните черни машини:
 
МВР на Рашков охранява нелегалните машини (4)
МВР на Рашков охранява нелегалните машини Източник: Breaking.bg
Тези машини нямат работа в този склад, ако всичко е коректно и честно. От митницата на Рашков хората ги докарват в склада. Последното, което ЦИК казва е, че не е известно тяхното предназначение, свестни хора има в ЦИК и прави впечатление защо при белите машини ще докарат 228 черни, обяви Бойко Борисов.
 
МВР на Рашков охранява нелегалните машини (2)
МВР на Рашков охранява нелегалните машини Източник: Breaking.bg
Представете си 228 000 гласа допълнително за Радев и то от несертифицирани машини, допълни лидерът на ГЕРБ. След като "Сиела Норма" обжалват в съда проверката на новите машини остава въпросът КОЙ реално прави изборите в България? ЦИК или частна фирма?

МВР на Рашков охранява нелегалните машини (1)
МВР на Рашков охранява нелегалните машини (3)
МВР на Рашков охранява нелегалните машиниИзточник: Breaking.bg



 

Още от "Разкрития"

Британското разузнаване: Москва наема гангстери и крайнодесни екстремисти за извършване на диверсии на Запад

От гледна точка на щетите досега случващото се е незначително, но от гледна точка на тактиката е много сериозно, защото са станали много по-безразсъдни

Прочетете повече прочетете повече

Киев разкри мрежа от агенти, планирали убийството на президента Зеленски, шефа на СБУ Малюк и на ГУРМО Кирил Буданов

Съобщава се, че една от задачите на разузнавателната мрежа е била да търси екзекутори сред военните, близки до сигурността на президента, способни да вземат Зеленски за заложник и след това да го убият

Прочетете повече прочетете повече

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени