Скандална зам.-министърка на спорта напълни ММС с хора на Корнелия Нинова

Става дума за Стоил Рошкев и Светлана, дъщерята на бившия шеф на разузнаването и водеща фигура в БСП Бриго Аспарухов

Даниела Дашева
Даниела Дашева Източник: Пресцентър на МС

Зам.-министърът на младежта и спорта Даниела Дашева, станала печално известна като такава, благодарение на това, че дала диплома на настоящия министър на спорта, напълни ММС с калинки на Корнелия Нинова!

 

Източници на Tribune разказват, че след меко казано неопитната здравна репортерка от миналото Диана Тенчева в ММС са нахлули още по-скандални имена. Това са Стоил Рошкев от телевизията на БСП, който Корнелия Нинова прати да протестира в защита на Иван Гешев и дъщерята на един от най-близките до червената лидерка - Бриго Аспарухов.

 

Стоил Рошкев
Стоил Рошкев Източник: Facebook

Светлана, дъщеря на бившия шеф на разузнаването и водеща фигура в БСП Бриго Аспарухов, миналата година получи важно назначение в Министерството на земеделието. В началото на 2022 година тя стана шеф на отдела "Връзки с обществеността и протокол" при личния министър на земеделието на Корнелия Нинова Иван Иванов.

 

Така и не беше дадена информация да е провеждан конкурс за важната позиция, но това едва ли е и от значение, след като министерството беше поверено от четворната коалиция на БСП. Днес, любимката на Нинова, отново влезе във властта през задния вход-този път в пресцентъра на ММС.

 

Светльо Витков и Светлана Бригова Аспарухова
Светльо Витков и Светлана Бригова Аспарухова Източник: БГНЕС

Името на Светлана се свързваше с лидера на "Хиподил" и "Глас народен" Светльо Витков. В продължение на години беше най-близкият му съратник в политиката и не само - дори стана част от инициативния комитет, който го издигна за президент през 2016 година.

 

През есента на 2021 година Светлана влезе в парламента като съветник на червения депутат Петър Кънев, но явно БСП са се погрижили да заеме по-значим пост в управлението, нищо, че уж не са във властта.

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени