Снимки с отрязани глави, чук, наркотици, злато и перуки "красят" жилището на Пригожин

Извънградското жилище на Пригожин се намира във вилното селище "Северен Версай" край Санкт Петербург

Евгений Пригожин
Евгений Пригожин Източник: ТАСС

Санктпетербургското издание "Фонтанка" публикува фотографии от жилището на Пригожин, от които се вижда перверзността на военнопрестъпника и шеф на терористичната групировка "Вагнер".

 

В извънградското жилище на Пригожин, което се намира във вилното селище "Северен Версай" край Санкт Петербург, близо до езерото Лахтински Разлив, е открита специална стая, оборудвана с всички необходими за спешна реанимация медицински прибори и уреди. 

 

Стаята за реанимация
Стаята за реанимация Източник: Фонтанка

В същата стая е открит и огромен чук с надпис "Да се използва при нужда по време на особено важни преговори", което изглежда е препратка към бруталното убийство с ковашки чук на човек, когото "Вагнер" обвинява в предателство през ноември 2022 г. 

 

Чукът в жилщето на Пригожин
Чукът в жилщето на Пригожин Източник: Фонтанка

В жилището на Пригожин са открити и фотографии с отрязани човешки глави. Не е ясно кога са правени тези снимки, но факти за това, че терористите на Пригожин от ЧВК "Вагнер" са измъчвали хора в Африка и са записвали видеа с разчленяване на жертвите, бяха изнесени от независими журналисти още преди няколко години.

 

Снимка с отразяни човешки глави в жилището на Пригожин
Снимка с отразяни човешки глави в жилището на Пригожин Източник: Фонтанка

Кадрите показват купчини пари, различни оръжия, пищния интериор на къщата и обширните градини - заедно с хеликоптер, набор от перуки и очевидно фалшиви паспорти с различни имена, под които се е подвизавал Пригожин. Както и неговият параден кител. 

 

Парадният кител на военнпрестъпника Пригожин
Парадният кител на военнпрестъпника Пригожин Източник: Фонтанка

По-късно подобни кадри бяха показани във вечерната емисия новини на канала, една от най-популярните в Русия. На кадрите се виждаха и слитъци злато и "подозрителни пакети с бял прах", за които "Россия 1" предположи, че може да са наркотик.

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени