Стефан Янев и Костадин Костадинов доброволно са се отказали от суверенитета си и са обърнали парите си в евро

По-добър аргумент за приемане на еврото от това няма, подчертава политологът Емил Соколов

Костадин Костадинов
Костадин Костадинов Източник: Zonanews

В пост във Фейсбук политологът Емил Соколов съобщава:

"BIRD разкриха, че Стефан Янев, Костадин Костадинов и други политици от Възраждане държат парите си в евро. Някои ще кажат, че това е тяхно право. Какво от това, че държат спестяванията си в евро?


Просто е. Янев и Възраждане се опитват да ни убедят, че ако приемем еврото, губим суверенитета си. Казват ни, че по-сигурно от лева няма. Ако се откажем от него, едва ли не се отказваме от България и я предаваме.

 

Ясно е обаче, че всеки човек държи спестяванията си в тази валутва, в която е най-сигурен. За нашите патриоти тази валута не е рублата, не е левът, а е точно еврото. Това е същото евро, срещу което денонощно говорят и ни убеждават, че приеманието му е предателство.


Стефан Янев и Костадин Костадинов доброволно са се отказали от суверенитета си и са обърнали парите си в евро, за да осгируят на спестяванията си най-добрата защита. С други думи, патриотите говорят едно, но правят друго. Това не е нещо ново.

 

Това политическо лицемерие се превърна в запазена марка на патриотичните партии в България. Докато залъгват хората с патриотични фантазии, нашите патриоти отварят сметки в евро, трупат влогове в евро и правят бизнес в евро. Така е най-сигурно. 


Никакви популистки постери с руски баби, които си броят стотинките, не променят факта, че кампанията срещу еврото е по поръчка на Кремъл. Оказва се обаче, че дори Кремъл плаща на нашите патриоти не в рубли, а в евро, защото е наясно, че еврото е по-надеждна и сигурна валута от рублата.

 

 

Излиза, че всички противници на еврото ползват евро, но ни обясняват, че не бива да правим като тях, защото ще изгубим суверенитета си. Когато пак чуете тази опорка, спомнете си, че на тези, които я разпространяват, е платено в евро. По-добър аргумент за приемане на еврото от това няма.

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени