ТЕРОР: МВР на Рашков отвлича активисти на ГЕРБ от домовете им. Арестите и репресии под егидата на Радев удариха стотици (ОБЗОР)

До момента много от потърпевшите от полицейския произвол вече са си наели адвокати и ще си търсят правата срещу МВР

Бойко Рашков и Стефан Янев
Бойко Рашков и Стефан Янев Източник: МВР
Акциите за сплашване на опоненти на Румен Радев и партиите под юмрука му доведоха до невиждана от комунизма репресия над стотици хора в цялата страна. Терорът на Бойко-Рашковото МВР ескалира с часове, а изборите в неделя вече са опорочени - народът ще гласува с "примка на шията". Ударите над членове, активисти и просто симпатизанти на ГЕРБ не спират, сочи обобщена справка на ПИК по сигнали на читатели от цялата страна. Те са атакувани дори в домовете си. Нахлува се при децата и жените им. В отговор снощи се проведоха серия от протести срещу милиционерщината. След Бургас, Пловдив, Кюстендил, Панагюрище, Козлодуй и Шумен, сталинистките акции на Рашков под егидата на Радев са стигнали и до Варна, съобщава ПИК.
 
ВАРНА: Заплахи към гербери да не лепят плакати
Полицейският произвол е ескалирал срещу хора на ГЕРБ в цяла Варненска област. По нареждане на Бойко Рашков униформени и цивилни полицаи привикват като на конвейер членове и симпатизанти на най-голямата партия, кметове и общински съветници - за разпит и принудително подписване на протоколи. На последните избори ГЕРБ-Варна беше първа политическа сила в областта. Затова и служебният МВР шеф Рашков е разпоредил най-мощната наказателна акция да е във Варненско. Целта е масово сплашване на хората, за да не отидат да гласуват в неделя, коментираха активисти на партията. На разпитите се задават в упор въпроси за купуване на гласове и се предупреждават симпатизанти на ГЕРБ да не участват в агитация и дори в лепене на плакати и раздаване на флайери. Натискът е най-голям в селата в община Вълчи дол, Аврен, Долни чифлик, Девня.
 
ПЛОВДИВ: Нахлуха в дома на областния шеф на ГЕРБ, тормозят родителите му 
Арест и репресии се вихрят и в Пловдивско. Снощи на мълчалив протест срещу терора, насочен към активисти и симпатизанти на ГЕРБ в цялата  страна, излязоха стотици граждани и членове на партията в Пловдив и областта и се събраха пред МВР в града. Атакуван е бил домът на областния координатор на партията Георги Мараджиев, тормозили са възрастните му родители. "Да изчегърташ нещо е много трудно! И всеки да знае, че излизат мазоли! А тези мазоли се надуват и после се пукат. И стават мехури. И страшно боли! И тогава викаш доктор! А докторът идва на 11-ти с бюлетина номер 5! Нито обиски в дома ми, нито в общината, нито в семейната фирма, нищо не може да ме накара да живея в страх. 1990 година основах фирма "Демокрация". Тогава не се уплаших, сега ли?!", обяви Мараджиев. "Няма да позволим това да продължава", заяви Спас Гърневски от гражданската квота в пловдивската листа. "В това правителство са хора, които по цял ден правят всичко друго, но не и да си вършат работата, заплашвайки, тероризирайки и сипейки безпочвени хули, обиди и клевети срещу бившите управляващи, без да имам нито едно доказателство", допълни той. Теодора Балканска пък разкри, че повече от 24 часа в цялата област репресиите не спират, имало сигнали за принуда за подписване на празни протоколи и за хора, които са приети в болница. "Преди 30 години ли се връщаме? Аз не го помня това време. Дано не се върне! Тук има млади интелигенти хора. Ниe сме тук мирно. Надяваме се да ни чуят", каза в заключение Теодора Балканска. "Тези хора са тръгнали да плашат българския народ, да унищожават българската демокрация. Ако не престанат веднага, те ще срещнат нашият категоричен отпор", заявиха протестиращите.
 
Мълчалив протест на активисти на ГЕРБ пред полицията в Пловдив
Мълчалив протест на активисти на ГЕРБ пред полицията в Пловдив Източник: ПП ГЕРБ
ПОМОРИЕ: Арест за селски кмет, близките му дежурят пред Районното
Протест и нощно бдение имаше и в Поморие след скандалния арест на кмет от ГЕРБ в с. Бата - Георги Георгиев. Близките му заявиха, че той буквално е отвлечен от дома си и не знаят къде е, дали е жив, бит и защо изобщо е отведен. Съпругата на Георгиев – Мара, дъщеря му Златина и зет му – Мариян, цяла нощ стояха пред районното управление и правиха многократни опити да получат информация от МВР на Рашков. Никой обаче не даде обяснения защо Георгиев е бил отведен от дома си с белезници в 10 ч. сутринта и вече 24 часа не се знае къде е и в какво състояние е. Съдбата на Георги Георгиев остава неясна, а семейството му недоумява с какво право и как в европейска държава се нахлува в домовете на хората, плашат се децата им и се тарашат къщите им брутално и без заповеди и документи.
 
ПАНАГЮРИЩЕ: Удар срещу сина на кмета и жена му
Подобна сценка като от филм за НКВД се е разиграла и в дома на сина на кмета на Панагюрище Никола Белишки, който също е от ГЕРБ. Младият Иван Белишки е бил привикан в полицията на 6 юли от цяла група от ДАНС Пазарджик. Без никакви обяснения те му заявили, че срещу него има подаден анонимен сигнал за купуване на гласове. В районното управление Белишки писал обяснения и бил освободен. Терорът обаче не спрял до там и на следващия ден униформени сда притеснявали жена му, водени от Александър Веселинов от ГДНП.
 
ШУМЕН: Напрежение в смесените райони
Репресиите на Рашков се вихрят с пълна сила и в Шумен, където отново ГЕРБ бе водеща политическа сила. На разпити са привиквани почти всички кандидати за депутати от коалиция ГЕРБ-СДС, общински съветници, техните съпруги и майки. Както обикновено - като основание за респектиращите акции се посочват получени незнайно от кого сигнали за купен вот. От МВР на Рашков казват само - анонимни. "Специализираната полицейска операция по заповед на Бойко Рашков е в ход в ОДМВР-Шумен, но само срещу членовете на ГЕРБ, застрашавайки сигурността и спокойствието в смесените региони. От ГЕРБ-Шумен се питаме какво още можем да очакваме от силовака Бойко Рашков и началника му Румен Радев в оставащите дни до изборите. Случилото се до този момент както на територията на област Шумен, така и цялата страна - ни кара да смятаме, че целта на анти-ГЕРБ акцията не е и никога не е била пресичането на порочни практики или гарантиране на справедливост, а изкривяване на общественото мнение в навечерието на изборите“, заявиха на място от партията и също заплашиха с протести, ако беззаконията продължат. Ще сезират и европейските институции
 
БУРГАС: Заключиха домоуправител, събирал подписи за ново улично осветление
В Бургас потърпевши са възрастни хора, защото са роднини на активисти от ГЕРБ. Задържан е бил възрастен домоуправител на блок в бургаския ж.к. "Славейков", който е събирал подписи за ново улично осветление в района на сградата. Човекът е бил разпитван над 4 часа за търговия на гласове и полицаите настоявали упорито да си признае нещо, макар да не знае какво. "Настояваме да се изясни случая с домоуправителя от ж.к. "Славейков", за да знаят гражданите какви рискове поемат, докато са инициатори на реално позволени от законите дейности като: Организиране на подписки за подмяна на улично осветление и контейнери за смет, за озеленяване, за инициативи за реконструкция или изграждане на детски площадки и зони за отдих, за поставяне на ограничители на скоростта по улиците и т.н. Под заплаха ли са инициаторите на сдруженията за саниране на блокове, които освен имена и подписи правят и събрания на етажната собственост? Призоваваме активните граждани в областта да преустановят всички инициативи, докато не приключат изборите на 11 юли, защото е на лице риск от задържане под стража и разпити в полицията", съобщиха пък от ГЕРБ в Бургас по повод репресията. Хората са категорични, че става дума за връщане на практики от комунизма за профилактиране, които са добре известни на Бойко Рашков от онова време.
 
КЮСТЕНДИЛ: Пометоха детска стая в дома на гербер
Особено притеснителен се оказа случай на полицейско нахлуване в дома на младо семейство в Кюстендил. Шокираните хора показаха и снимки от произвола на МВР на Рашков, на които се вижда как униформените са опустошили жилището им и са помели дори детската стая и дрехите на децата. "Полицейският произвол и репресии, извършвани от "копоите“ на Радев и Рашков спрямо наши членове и симпатизанти на територията на цялата област, не спират. Пореден ден, под предлог на някакъв измислен сигнал, спецотрядите на Рашков всяват страх и ужас в десетки нищо неподозиращи мирни граждани, като извършват обиски, изземване, призоваване в полицейските управления. В "най-мекия" вариант на акцията "Респект“ хората биват принуждавани да подписват предупредителен протокол за неучастие в изборна търговия. Независимо от факта, че няма нито едно доказателство в подкрепа на "измисления им сигнал“, терорът продължава", разкриват пострадали от акциите на служебния кабинет на Румен Радев. КОЗЛОДУЙ: 7 полицаи нахлуха при семейството на секретар на ГЕРБ Подобен ужас с последствия за здравето на семейството му е изживял и секретарят на ГЕРБ в Козлодуй Ангел Лалюв. Семейният мъж разкри, че цяло ято полицаи са нахлули вчера рано сутринта в дома му и са обърнали къщата надолу с главата - без заповед, без мотиви, без представяне на документи.
 
"У нас нахлуха 6-7 полицаи. Без документ, без обяснения и претарашиха всичко в дома ми. Бельото на тъща ми, която е с инсулт, беше разпиляно на земята… Приятелката на единия ми син, младо дете, се свило момичето, завито с чаршафа и си показало само очите, а в стаята униформени разхвърлят дрехи, книги, посуда…", описва Лалюв ужаса, настанал в семейството му. Той е категоричен, че в 21-и век подобно беззаконие е немислимо, но не знае как да си търси правата, тъй като униформените дори не се представили. "Подобен абсурд не бива да се преживява от невинни хора в европейска и правова държава. Занимавам се с политика над 15 години и не съм виждал такива похвати. Ако с подобни методи, целящи сплашване и оклеветяване, ще се работи оттук насетне, тежко и горко на целия български народ", разказа Ангел Лалюв. След ударната репресия близките му били с високо кръвно и в шок. Припомняме, че за фалшивите акции на верните на Рашков полицаи преди дни признаха и от самото МВР във Враца пред националните медии, след като стана ясно, че е издирван селски кмет по анонимен сигнал на 112, че купува гласове в местно заведение. Патрулът на място обаче установил, че човекът дори не е в България, а е в отпуск в Гърция от дни. До момента много от потърпевшите от полицейския произвол вече са си наели адвокати и ще си търсят правата срещу МВР. В същото време постъпват и сигнали срещу полицейски служители в прокуратурата и след изборите страната ще се окаже залята от подобни жалби заради беззаконията на хората на Румен Радев.

Десетки къщи на членове и сипатизанти на ГЕРБ в региона са претърсени и преобърнати като след обир
Десетки къщи на членове и сипатизанти на ГЕРБ в региона са претърсени и преобърнати като след обир Източник: ПП ГЕРБ


 
 

Още от "Разкрития"

"Православен" чекизъм и империализъм - кагебистът и рашистки патриарх Кирил заяви, че Русия водела "свещена война" срещу

След приключване на специалната военна операция цялата територия на съвременна Украйна трябва да влезе в зоната на изключителното влияние на Русия, пише в официалния заключителен документ на Световния руски народен събор

Прочетете повече прочетете повече

Украинското военно разузнаване обвини руските специални служби за атаката в Подмосковието

Кремълският тиранин започна кариерата си с това и иска да я завърши със същите престъпления срещу собствените си граждани, каза Андрей Юсов, представител на ГУРМО

Прочетете повече прочетете повече

Руското разузнаване се съвзема след масовото експулсиране на руски шпиони през първата година от войната в Украйна

Военното разузнаване ГРУ, Федералната служба за сигурност и външното разузнаване СВР фатално подцениха способността и волята на Украйна да се съпротивлява

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени