The Guardian: Русия ежедневно губи в Украйна до 1500 военни

Това съобщи в Twitter водещият журналист на британското издание The Guardian Дан Сабах, като се позовава на високопоставен източник в НАТО

Руски военни
Руски военни Източник: Telegram

Русия губи ежедневно до 1500 души по време на непрестанните опити за настъпление, основно около Бахмут. Това съобщи в Twitter водещият журналист на британското издание The Guardian Дан Сабах, като се позовава на високопоставен източник в НАТО. 

 

По думите ми, руснаците ежедневно губят "1200, 1300, даже и 1500 души", а съотношението "убити-ранени" е 1 към 3. В същото време, уточнява Сабах, Украйна губи в пъти по-малко. 

 

 

Високопоставеният източник в НАТО не се наема да прогнозира колко ще продължат боевете за Бахмут. Той добавя, че линията на форнта следва бреговете на река, която се е превърнала в "зона на смъртта". 

 

Според него, засега няма никакви индикации, че нещо може да накара ВСУ да напуснат града. Натовският чиновник добавя, че около града има височини, които могат да бъдат използвани от ВСУ при евентуално решение за тактическо отстъпление и прегрупиране. 

 

Източникът отбелязва, че ВСУ изразходват боеприпасите по-бързо, отколкото военната промишленост на Запада може да произведе. В същото време няма никакви признаци, че Китай доставя на Русия смъртоносни оръжия, макар тази тема да "не е престанала да бъде обект на обсъждане".

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени