The Red Pill: Бъдещият МОСВ министър Силвия Бакърджиева - опасни връзки с осъждан за грабежи

Хайде да видим сега партия "Има такъв народ" дали няма да променят никого в състава на правителството

Силвия Бакърджиева
Силвия Бакърджиева Източник: БТА

Силвия Здравкова Бакърджиева – кандидат за министър на околната среда и водите

Силвия Здравкова Бакърджиева е кандидатът за министър на околната среда и водите. Според прессъобщение от ИТН, публикувано от БТА, Силвия Бакърджиева има 12 г. стаж в държавната администрация и е работила в институции на ЕС. Започва кариерата си като юрист в Министерството на земеделието, а от от 2011 до 2014 г. работи в Министерство на околната среда и водите, като се занимава с юридическа и експертна дейност в областта на правото на ЕС, след което повече от 4 години е представител на МОСВ в Постоянното представителство на България в ЕС.

 

Биографията на Силвия Бакърджиева според прессъобщението на ИТН в БТА
Биографията на Силвия Бакърджиева според прессъобщението на ИТН в БТА
Източник: Zonanews

В LinkedIn може да бъде намерен профил Silvia Bakardjieva, чиято биография съвпада с основните кариерни етапи, описани в съобщението до БТА. Според профила, понастоящем г-жа Бакърджиева е заместник директор и юридически съветник на фирмата Органик Серт ООД.

 

Профилът на Силвия Бакърджиева в Linkedin
Профилът на Силвия Бакърджиева в Linkedin Източник: Linkdin
Профилът на Силвия Бакърджиева в Linkedin`
Профилът на Силвия Бакърджиева в Linkedin` Източник: Linkdin

От сайта на фирмата Органик Серт ООД може да се свали бланка с декларация за съгласие за обработка на лични данни, в която посоченият телефонен номер за контакт (0876000814) съвпада с телефонен номер за контакт и имената на е-мейл адрес за контакт (silvia.bakardzhieva@dja.bg ), обявени в Търговския регистър в партидата на фирма Де Юре Авис ЕООД, която до 27.07.2021 г. е била 100% собственост на Силвия Здравкова Бакърджиева. Тази връзка потвърждава записа от биографията в LinkedIn, а и информацията публикувана от "24 часа", че 41-годишната Бакърджиева помага на съпруга си, който има фирма за еко-земеделие. В същата статия се твърди, че Силвия Бакърджиева е продала консултантската си компания, която е основала в края на 2020 г.

 

Семейният бизнес на Силвия Бакърджиева

След справка в Търговския регистър изнесената информация се потвърди:

На 04.01.2021 г. Живомир Тодоров Бакърджиев прехвърля дяловете си от Органик Серт ООД (ЕИК: 205787173) на Надка Димчева Здравкова, която от своя страна на 10.06.2021 прехвърля дяловете си на Нели Павлова Борисова  и фирмата се преобразува в ЕООД.

 

На 27.07.2021 г. Силвия Здравкова Бакърджиева прехвърля дяловете си от Де Юре Авис ЕООД (ЕИК: 206308900, основана през м. ноември 2020 г.) на Здравко Тенчев Здравков, който няма други участия в юридически лица, освен стара регистрация в гр. Хасково като Едноличен търговец (ЕТ, неюридическо лице) за Таксиметров пътнически транспорт.

 

Де Юре Авис
Де Юре Авис Източник: Ciela

След кръстосана справка в Търговския и Имотния регистър става видно, че Живомир Бакърджиев и Силвия Бакърджиева са имали договорна ипотека за жилище с адрес, който съвпада с адреса на седалището на фирма Де Юре Авис ЕООД.

 

Ипотеката на Живомир Бакърджиев и Силвия Бакърджиева
Ипотеката на Живомир Бакърджиев и Силвия Бакърджиева Източник: Zonanews

Какво намира Google за "Живомир Тодоров Бакърджиев"?

Чрез търсене в Google по "Живомир Тодоров Бакърджиев" (кавички, бел.ред.) може да бъде намерен "Списък на делата в Специализирания наказателен съд, свързани с организирана престъпност (мерки 41 и 42 от Плана за действие за изпълнение на препоръките от Доклада на Европейската Комисия)", който е публикуван на сайта на ВКС. Списъкът съдържа подсъдими лица по различни знакови дела. В този списък фигурира и подсъдимо лице на име Живомир Тодоров Бакърджиев (по чл.321, ал.3, т.2, вр. ал.2 от НК; по чл.195, ал.2, вр. чл.195, ал.1, т.3, пр.2, т.4, пр.1, т.9, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК; по чл.339, ал.1, пр.2, алт.4 от НК).

Подсъдимият Живомир Тодоров Бакърджиев
Подсъдимият Живомир Тодоров Бакърджиев Източник: Zonanews

Според публикация във "24 часа" от 05.04.2020 г Живомир Тодоров Бакърджиев е осъден ефективно на последна инстанция (ВКС) на 4 години затвор.

 

Осъждан ли е за грабежи Живомир Бакърджиев, съпруг на кандидат-министърката Силвия Бакърджиева?

Тъй като съдилищата не публикуват ЕГН-та на подсъдими и осъдени лица, само на основание съвпадението на трите имена не е 100-процента сигурно, че става дума за едно и също лице.

 

Zonanews направи проучване за осъждания Живомир Тодоров Бакърджиев, бившата барета от СОБТ и Живомир Тодоров Бакърджиев, който  е бил собственик на Органик Серт ООД, и чиято съпруга Силвия Здравкова Бакърджиева е била негов юридически съветник. Резултатът - ЕГН-та съвпадат.

 

Хайде да видим сега партия "Има такъв народ" дали няма да променят никого в състава на правителството, което се канят да подложат на гласуване след няколко дни в Народното събрание! Прогноза - при тези убийствено скандални факти за обвързаности, кандидат-министърката на околната среда и водите задължително трябва да бъде сменена.

Още от "Разкрития"

"Православен" чекизъм и империализъм - кагебистът и рашистки патриарх Кирил заяви, че Русия водела "свещена война" срещу

След приключване на специалната военна операция цялата територия на съвременна Украйна трябва да влезе в зоната на изключителното влияние на Русия, пише в официалния заключителен документ на Световния руски народен събор

Прочетете повече прочетете повече

Украинското военно разузнаване обвини руските специални служби за атаката в Подмосковието

Кремълският тиранин започна кариерата си с това и иска да я завърши със същите престъпления срещу собствените си граждани, каза Андрей Юсов, представител на ГУРМО

Прочетете повече прочетете повече

Руското разузнаване се съвзема след масовото експулсиране на руски шпиони през първата година от войната в Украйна

Военното разузнаване ГРУ, Федералната служба за сигурност и външното разузнаване СВР фатално подцениха способността и волята на Украйна да се съпротивлява

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени