Тръмп ще спре войната за 24 часа като принуди Украйна да се откаже от Крим и Донбас

Признание за това е направил самият бивш американски президент пред най-близкото си обкържение

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Getty Images

Планът на Доналд Тръмп за прекратяване на войната в Украйна е да принуди Украйна да отстъпи територия на агресора. Това разказаха пред The Washington Post хора от обкръжението на Тръмп, които са обсъждали този въпрос с него.

 

Отбелязва се, че Тръмп многократно се е хвалил, че ще се споразумее за мирно споразумение между Русия и Украйна в рамките на 24 часа след завръщането си в Белия дом. Но той редовно отказваше да разкрие публично съдържанието на плана. Хора, които са обсъждали въпроса с Тръмп, пожелали анонимност, са заявили пред WP, че планът е да се принуди Украйна да предаде Крим и Донбас на страната агресор.

 

По думите на един от събеседниците на изданието, в частен разговор Тръмп е казал, че вярва, че и Русия, и Украйна "искат да спасят репутацията си и искат да намерят начин да спрат войната" и че хората в някои части на Украйна ще се съгласят да бъдат част от Русия.

 

WP пише, че някои от сътрудниците на Тръмп са се опитали да го разубедят от подобен план. "Прекарах 100% от времето си в разговори с Тръмп за Украйна. Той (Путин, бел. ред.) трябва да плати цената. Той не може да спечели това", заяви сенаторът републиканец Линдзи Греъм.

 

Пресслужбата на Тръмп отказа директно да отрече тази информация, като се ограничи да заяви, че горните доказателства не са достоверни. "Всякакви спекулации за плана на президента Тръмп идват от неназовани и неинформирани източници, които нямат представа какво се случва или какво ще се случи. Президентът Тръмп е единственият, който говори за спиране на убийствата", заяви говорителката Каролин Левит.

 

Фиона Хил, бивш главен съветник на Тръмп за Русия, казва, че бившият й шеф разчита твърде много на собствената си харизма, за да вярва, че може да помири Украйна и Русия, просто като седне с техните лидери на масата за преговори. Тя отбеляза също, че екипът на Тръмп възприема руската инвазия в Украйна като обикновен териториален спор, а не заплаха за цялостната европейска архитектура за сигурността и световния ред като цяло.

Още от "Разкрития"

Британското разузнаване: Москва наема гангстери и крайнодесни екстремисти за извършване на диверсии на Запад

От гледна точка на щетите досега случващото се е незначително, но от гледна точка на тактиката е много сериозно, защото са станали много по-безразсъдни

Прочетете повече прочетете повече

Киев разкри мрежа от агенти, планирали убийството на президента Зеленски, шефа на СБУ Малюк и на ГУРМО Кирил Буданов

Съобщава се, че една от задачите на разузнавателната мрежа е била да търси екзекутори сред военните, близки до сигурността на президента, способни да вземат Зеленски за заложник и след това да го убият

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени