Участващите в агресията срещу Украйна руски съединения от Крим са понесли чудовищни загуби от 75 %

Това разкри военният експерт Владислав Селезньов

Унищожената руска военна техника
Унищожената руска военна техника

Военният потенциал на Русия във временно окупирания Крим, който бе задействан в инвазията срещу Украйна, е почти изчерпан. Това разкри в коментар за Obozrevatel военният експерт Владислав Селезньов. Загубите сред батальонните тактически групи на врага, воюващи в района на херсон, са 75 %.

 

"На практика всички бази, арсенали, складове и военни части на територията на Крим, всичко, което може да се движи, беше изпратено на фронта", съобщи той. 

 

Селезньов се позова на информациони източници на терен от средите на проукраинските "кримски партизани", според които огромни загуби е понесла 126-та горловска гвардейска бригада на въоръжените сили на РФ. 

 

"75 % от състава на батальонните тактически групи, сформирани на базата на тази бригада, са унищожени", съобщи той. 

 

Припомняме, че според данни на британското военно разузнаване, Русия е задействала във войната срещу Украйна около 65 % от цялата си налична бойна жива сила, при непроведена мобилизация. Една четвърт от нея вече е извън строя - ликвидирана, ранена или изчезнала. 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени