Украинските сили удариха рашистите в Чернобаевка, загубите им се уточняват

На Донецкото и Луганско направления за изминалото денонощие украинските защитници са отблъснали 17 атаки на врага, унищожени са 3 танка, 1 артилерийска система, 6 единици бронирана техника и 1 автомобил

Унищожена руска военна техника
Унищожена руска военна техника Източник: Telegram

Въоръжените сили на Украйна удариха реските окупатори в района на Чернобаевка (Херсонска област). Загубите на врага се уточняват. Врагът не престава да опитва настъпление в Източната оперативна зона като основните му усилия са съсредоточени по посока на Донецк. Това съобщава Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна. 

 

По Слобожанското направление руските агресори се опитват да спрат настъплението на украинските военни на север от Харков и да предотвратят достигането им до украинско-руската граница. Врагът готви настъпление към град Изюм.

 

На Авдеевското направление рашистите понасят тежки загуби в жива сила и техника и се оттеглят.

 

На Волинското и Полеско направления противникът не провежда активни военни действия. Определени подразделения на ВСУ (до 7 батальона) продължават да прикриват участък на украинско-белоруската граница. 

 

По посока на Северското направление противникът засилва контрола в участъка ма украинско-руската граница в Брянска и Курска области и провежда демонстрационни дествия, за да спре подразделенията на украинските сили за отбрана. Има вероятност за обстрел и ракетно-бомбени удари от руска територия по тези райони. 

 

В района на Харков врагът съсредоточава основните си усилия в посока на удържане на позиции и недопускане на придвижване на украинските войски по посока на границата на Украйна с РФ. 

 

В района на Славянск активни бойни действия не се водят, врагът се опитва да попълни значителните загуби сред своите подразделения. 

 

Руските нацисти са обстрелвали с артилерия гражданска инфраструктура в района на селищата Довгенькое, Руськие Тишки, Терновая и Петровка. Врагът извършва въздушно разузнаване с помощта на бойни дронове "Орлан-10".

 

 По Донецкото направление рашистите извършват обстрели с целия спектър въоръжение, с което разполагат, за да нанесат загуби на украинските войски и да разрушат фортификационни съоръжения. 

 

На Североденцкото и Новопавловското направления активни бойни действия не се провеждат, врагът се опитва да нанесе огнево поражение на украинските войски. 

 

В Мариупол рашистите продължават масираните артилерийски и авиационни удари. Използват се забранени фосфорни запалителни снаряди 9M22C с термитни слоеве. Температурата на горене е около 2-2 500 градуса по Целзий. Изгарянето е почти невъзможно да се спре.

 

"Мариупол. Азовстал". Отново - от небето, от морето, от земята. Вчера окупаторите за първи път използваха запалителни или фосфорни бомби срещу защитниците на Мариупол (заключението ще оставим на специалистите)", съобщи съветникът на кмета на града Петро Андрюшченко, цитиран от УНИАН.

 

"Адът се издигна на земята. За Азовстал. Невероятно е как нашите защитници се държат", добави той и публикува видеоклип от Азовстал.

 

 

На Донецкото и Луганско направления за изминалото денонощие украинските защитници са отблъснали 17 атаки на врага, унищожени са 3 танка, 1 артилерийска система, 6 единици бронирана техника и 1 автомобил. 

 

Поразени са 11 въздушни цели - 2 хеликоптери (Ка-52 и Ми-28), 7 бойни дрона и 2 крилати ракети. 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени