Украинският Мосад идва за вас, предатели!

Срещу всяка от тези фигури в Украйна има наказателни дела

Янукович и Кива
Янукович и Кива Източник: УНИАН

Няма да има спокойствие за предателите на Украйна дори в добре охраняваната Московска област в Русия. Това е изводът от скорошната ликвидация на скандалния ексдепутат от украинската Върховна Рада Иля Кива.  УНИАН  описва профилите на още няколко предатели и колаборанти, които също трябва да се притесняват, че възмездието ще ги застигне заради техните "заслуги". 

 

Предателят и колаборант Иля Кива
Предателят и колаборант Иля Кива Източник: Telegram

Ако Кива беше останал в Украйна, бишият съветник в украинското МВР (при министър Арсений Аваков), бившият ръководител на отдела за борба с наркотиците и бивш депутат от забранената партия ОПЗЖ, щеше да бъде вкаран зад решетките. В началото на ноември съдът издаде решение, с което осъжда Иля Кива за държавна измяна и публични призиви за окупация на Украйна, на 14 години лишаване от свобода и конфискация на имуществото. 

 

Украинският Мосад идва за теб

В Русия, където скандалнит депутат избяга още преди пълномащабната инвазия, неговите "15 минути" слава не продължиха дълго. На 6 декември Следственият комитет на РФ съобщи, че Кива е открит мъртъв във вилно селище близо до Москва. 

 

"Неизвестно лице е стреляло с неидентифицирано оръжие. Жертвата е починала на място от раните си. Самоличността на убития е установена - това е бившият депутат от върховната Рада на Украйна Иля Кива", съобщиха оттам. 

 

Андрей Юсов
Андрей Юсов от ГУРМОИзточник: УНИАН

Според наши източници, зад ликвидацията на Кива стои СБУ. Самата Служба за сигурност на Украйна не е коментирала официално това. Но украинското военно разузнаване (ГУРМО) потвърди факта на ликвидирането на предателя. Андрей Юсов, представител на ГУРМО съобщи, че Кива е бил под наблюдението на украинските спецслужби. Нещо повече, Юсов добави, че спецслужбите в Киев не изпускат от полезрението си и други потенциални предатели-цели. 

 

Кои са най-ярките фигури на предатели, които трябва да се "вслушат" в предупрежденията на украинските специални служби?

Начело на този списък с предатели, разбира се, е любителят на златни тоалетни и добре познат беглец - Виктор Янукович. Украинската Темида оцени "флирта" на "професора" с Путин, в резултат на който преди десетина години Русия безпрепятствено нахлу в Крим, на 13 години затвор.

 

Виктор Янукович
Виктор Янукович Източник: УНИАН

И въпреки, че той се намира някъде в Ростов на Дон или Москва, живеейки спокоен пенсионерски живот, нищо не е свършило. Първо, защото на него му предстоят още няколко присъди по различни дела, по които Янукович е обвиняим. И второ - защото, ако вярваме на ГУРМО (а няма причини да не им вярваме), то Янукович трябва да очаква всичко. 

 

Олег Царев
Олег Царев Източник: УНИАН

Между другото, заплахата, която тегне над Янукович, се споделя от неговия бивш сътрудник и заместник Олег Царев (съпартиец на Янукович от проруската Партия на регионите, която беше забранена в Украйна, бел. ред.)...

 

Микола Азаров
Микола Азаров Източник: УНИАН

В този списък е и бившият премиер-беглец Микола Азаров, да не говорим за кръстника на децата на Путин - Виктор Медведчук, както и за по-нискостоящи цели като Владимир Салдо (бивш кмет на Херсон и шеф на сепаратистката администрация там, бел. ред).

 

Виктор Медведчук
Виктор Медведчук Източник: Instagram

Блогери на "минимално заплащане"
Друга интересна категория от потенциални цели (за украинския Мосад, бел. ред.) са блогерите на "минимално заплащане" - пропагандистите на т.н. "руский мир" (руски свят, бел. ред.) от Украйна, които всячески се опитват да спечелят благоразположението на същия този "руски свят". 

 

Александър Чаленко
Александър Чаленко Източник: Obozrevatel

Бившият украински журналист Александър Чаленко, които органично се вписа в списъка с руски пропагандисти, говорейки за "зверствата на нацистите" и за Украйна като "несъстоятелна държава", започна да подозира какво го очаква след атентата срещу Олег Царев. "Защо все още крият от нас какво се е случило?", попита предателят-украинофоб. 

 

И въпреки, че сега неговият "професионален интерес" е войната и Чаленко пише основно за боевете при Авдеевка - по "правилния начин" - той вероятно не е забравил съдбата на друг проруски "блогър" - бившият жител на Макеевка Максим Фомин, по-известен като Владлен Татарски. Или съдбата на "видеоблогъра" Кирил Стремоусов (заместник-ръководител на окупационната администрация на Херсонска област, ликвидиран през ноември 2022 г., бел. ред.)...

 

Губернатори на непризнати републики

Техният живот не струва нито една украинска гривна или руска рубла. Това са Евгений Балицки и Владимир Салдо (последният призна за сътрудничество с ФСБ още през лятото на 2016 г.). Те получиха креслата на "губернатори" на окупираните части на Херсонска и Запорожка области. И двете бяха ценни за Кремъл. Припомняме, че през лятото на 2022 г. Евгений Балицки подписа "заповед за провеждане на референдум за влизането на Запорожка област в състава на РФ".

 

Евгений Балицки и Владимир Салдо
Евгений Балицки и Владимир Салдо Източник: УНИАН

Владимир Салдо се ангажира да приложи подобно "решение" в района на Херсон. Апропо, украинският съд оцени този фалшив "празник на народното волеизявление" на 15 години затвор. 

 

Друг известен съратник на Виктор Янукович - бившият министър на образованието на Украйна Дмитро Табачник - също е под заплаха от възмездие заради колаборационизъм. Тук вирусът на "руския свят" (и копнежът по него) стигна толкова далеч, че този фен на всичко руско, без да се крие, получи руски паспорт и през пролетта на 2023 г. се кандидатира за "депутати" в окупираната част на Запорожка област. Той бе сочен от СБП като един от възможните организатори на "референдума".

 

Срещу всяка от тези фигури в Украйна има наказателни дела, но ръката на украинското правосъдие може да ги достигне само задочно. Но както показва "случаят Кива", "украинският Мосад" е съвсем друга работа. Дори тези фигури от времето на Янукович, които седят - някои в окупирания от Русия Крим, други в Русия - тихо, без да привличат много внимание, са "под мерника" му.

 

Превод със съкращения: Zonanews

Още от "Разкрития"

Британското разузнаване: Москва наема гангстери и крайнодесни екстремисти за извършване на диверсии на Запад

От гледна точка на щетите досега случващото се е незначително, но от гледна точка на тактиката е много сериозно, защото са станали много по-безразсъдни

Прочетете повече прочетете повече

Киев разкри мрежа от агенти, планирали убийството на президента Зеленски, шефа на СБУ Малюк и на ГУРМО Кирил Буданов

Съобщава се, че една от задачите на разузнавателната мрежа е била да търси екзекутори сред военните, близки до сигурността на президента, способни да вземат Зеленски за заложник и след това да го убият

Прочетете повече прочетете повече

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени