Украинското контраразузнаване установи извършителя на едно от масовите убийства в Буча

Името на военнопрестъпника е Вадим Овчиников, командир на руска разузнавателна група

Служба за сигурност на Украйна (СБУ)
Служба за сигурност на Украйна (СБУ) Източник: Depositphotos

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че е идентифицирала руският командир, давал заповеди да се стрелят по цивилни. СБУ разследва Вадим Овчиников, командир на руска разузнавателна група, за когото са събрани доказателства, че е наредил разстрела на украинско семейство по време на окупацията на град Буча през март 2022 г.

 

"Службите за сигурност установиха самоличността на още един руски окупатор, който участва в масовите убийства на цивилни по време на окупацията на Киевска област. Извършителят е старши лейтенант Вадим Овчиников, командир на разузнавателен взвод от 37-а отделна мотострелкова бригада от състава на 36-а общовойскова армия на Източния военен окръг на Руската федерация", се казва в съобщението на СБУ..

 

 

Овчиников е взел пряко участие в превземането на села в района на Буча и е обикалял територията с бронирани машини "за да сплаши местните жители, придружен от свои подчинени. СБУ разкри, че по време на акция в началото на март 2022 г. Овчиников е наредил на подчинените си да открият огън по два автомобила с цивилни, които са се движили към руска бойна машина на пехотата.

 

"Украинско семейство е било в колата и са се опитвало да напусне Севериновка към Уман в Черкаска област", се казва в изявлението, като се добавя, че "мъж, съпругата му и 15-годишната им дъщеря са били убити на място" и оцеля само най-малката дъщеря, която бе на 9 години.

 

Според разследването "престъпната заповед за разстрел на местни жители" е изпълнена от петима подчинени на Овчиников, чиито имена СБУ е включила в съобщението. СБУ не даде никаква информация за местонахождението на заподозрените, само отбеляза, че "се предприемат всеобхватни мерки за справедливо наказване на руските военнопрестъпници, независимо къде се намират".

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени