Украинското разузнаване: "Непобедимата и легендарна" руска армия се оказа орда от убийци, мародери, насилници и страхливци

Извършват се отстранявания от длъжност и арести на командири, обвинени за военното поражение в Украйна

Главно управление на разузнаването на МО на Украйна (ГУРМО)
Главно управление на разузнаването на МО на Украйна (ГУРМО) Източник: Telegram

Кремъл търси виновни за военното поражение в Украйна и наказва рашистки командири, отговорни за провеждането на отдените операции. Това съобщи Главното управление на разузнаването на МО на Украйна. 

 

"Руските окупационни войски за периода досега на руско-украинската война не успяха да постигнат нито една стратегическа задача, които Путин обяви с толкова патос в речта си на 23 февруари. "Непобедимата и легендарна" армия се оказа орда от убийци, мародери, насилници и страхливци, ръководени от бездарници и крадци. Некомпетентността на руската военна върхушка надмина всички очаквания на световната общност", се отбелязва в съобщението. 

 

За да свали от себе си "последствията от бъдеща политическа и наказателна отговорност, властта в Кремъл се опитва да обвини за всичк ипровали и поражения командирите на окупационните части и съединения (...) Търсенето на виновни ръководството на страната-окупатор извършва в най-добрите сталински традиции", добавят от ГУРМО. 

 

За "геройската загуба" на гордостта на ЧФ на РФ - ракетния крайцер "Москва" - бе отстранен от длъжност и арестуван командващият Черноморския флот вицеадмирал Игор Осипов. Следствени действия бяха предприети и срещу първия му заместник - вицеадмирал Сергей Пинчук. 

 

Заради безпрецедентните загуби на личен състав, въоръжение и военна техника, от длъжност е отстранен Владислав Ершов, командващ 6-та армия на ВС на РФ. 

 

Поради същите причини е отстранен и командирът на 1-ва танкова армия от Западния военен окръг ген.-лейт. Сергей Кисел. 

 

От позицията командващ на 22-ри армейски корпус в Южния военен окръг в Крим е отстранен ген.-майор Аркадий Марзоев. 

 

Отстранен е и командирът на 103-та отделна бригада за материално-техническо снабдяване полковник Михаил Пономарьов. 

 

"Всички тези показни наказания способстват единствено за разпространението сред окупаторите на недоверие към техните командири. Военноначалниците от страната-агресор и в бъдеще ще продължат да изумяват света със своята некомпетентност и стремеж към самоунищожение", съобщава още украинското разузнаване.

 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени