Украинското разузнаване: "Непобедимата и легендарна" руска армия се оказа орда от убийци, мародери, насилници и страхливци

Извършват се отстранявания от длъжност и арести на командири, обвинени за военното поражение в Украйна

Главно управление на разузнаването на МО на Украйна (ГУРМО)
Главно управление на разузнаването на МО на Украйна (ГУРМО) Източник: Telegram

Кремъл търси виновни за военното поражение в Украйна и наказва рашистки командири, отговорни за провеждането на отдените операции. Това съобщи Главното управление на разузнаването на МО на Украйна. 

 

"Руските окупационни войски за периода досега на руско-украинската война не успяха да постигнат нито една стратегическа задача, които Путин обяви с толкова патос в речта си на 23 февруари. "Непобедимата и легендарна" армия се оказа орда от убийци, мародери, насилници и страхливци, ръководени от бездарници и крадци. Некомпетентността на руската военна върхушка надмина всички очаквания на световната общност", се отбелязва в съобщението. 

 

За да свали от себе си "последствията от бъдеща политическа и наказателна отговорност, властта в Кремъл се опитва да обвини за всичк ипровали и поражения командирите на окупационните части и съединения (...) Търсенето на виновни ръководството на страната-окупатор извършва в най-добрите сталински традиции", добавят от ГУРМО. 

 

За "геройската загуба" на гордостта на ЧФ на РФ - ракетния крайцер "Москва" - бе отстранен от длъжност и арестуван командващият Черноморския флот вицеадмирал Игор Осипов. Следствени действия бяха предприети и срещу първия му заместник - вицеадмирал Сергей Пинчук. 

 

Заради безпрецедентните загуби на личен състав, въоръжение и военна техника, от длъжност е отстранен Владислав Ершов, командващ 6-та армия на ВС на РФ. 

 

Поради същите причини е отстранен и командирът на 1-ва танкова армия от Западния военен окръг ген.-лейт. Сергей Кисел. 

 

От позицията командващ на 22-ри армейски корпус в Южния военен окръг в Крим е отстранен ген.-майор Аркадий Марзоев. 

 

Отстранен е и командирът на 103-та отделна бригада за материално-техническо снабдяване полковник Михаил Пономарьов. 

 

"Всички тези показни наказания способстват единствено за разпространението сред окупаторите на недоверие към техните командири. Военноначалниците от страната-агресор и в бъдеще ще продължат да изумяват света със своята некомпетентност и стремеж към самоунищожение", съобщава още украинското разузнаване.

 

Още от "Разкрития"

Резиденцията на Путин в Ново Огорьово и именията на останалите руски военнопрестъпници - главни цели на днешните украинс

Украински дрон е засечен и в района на селището Власиха, където се намира централният команден пункт на руските Ракетни войски със стратегическо предназначение

Прочетете повече прочетете повече

Разкрития: Тайният бункер на Владимир Путин край Черно море според "Инсайдър"

Трябва да гледаме на това като част от дългата конфронтация на Путин със Запада през последните 13 или 14 години, смята Майкъл Кимидж, бивш служител на Държавния департамент на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени