Украинското военно разузнаване потвърди, че руснаците ползват терминали Starlink на Илон Мъск

ГУРМО отбелязва, че мащабът на използването на терминалите Starlink от руснаците във войната нараства и "започва да придобива системен характер"

Спътникова връзка Starlink
Спътникова връзка Starlink Източник: Depositphotos

Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) потвърди, че руските сили са използвали терминалите на сателитната интернет услуга Starlink на Илон Мъск на бойното поле. Като доказателство за това ГУР публикува прихванат разговор между двама руски войници. 

 

Украинското военно разузнаване потвърди, че руснаците ползват терминали Starlink на Илон Мъск
Украинското военно разузнаване потвърди, че руснаците ползват терминали Starlink на Илон Мъск Източник: Скрийншот

"Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна потвърждава използването на сателитни комуникационни системи "Старлинк" от руските окупатори на фронта. Радиоприхващането на разговора на нашествениците показва, че терминали "Старлинк" са инсталирани за установяване на достъп до интернет, например, в подразделения на 83-та отделна десантно-щурмова бригада на Руската федерацияq които действат в Донецка област край Клешчеевка и Андреевка", казва се в изявлението на ГУРМО, публикувано в официалния профил на разузнаването в Telegram. 

 

Украинското военно разузнаване отбелязва, че мащабът на използването на терминалите Starlink от руснаците във войната нараства и "започва да придобива системен характер".

 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени