Украинското военно разузнаване потвърди, че руснаците ползват терминали Starlink на Илон Мъск

ГУРМО отбелязва, че мащабът на използването на терминалите Starlink от руснаците във войната нараства и "започва да придобива системен характер"

Спътникова връзка Starlink
Спътникова връзка Starlink Източник: Depositphotos

Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) потвърди, че руските сили са използвали терминалите на сателитната интернет услуга Starlink на Илон Мъск на бойното поле. Като доказателство за това ГУР публикува прихванат разговор между двама руски войници. 

 

Украинското военно разузнаване потвърди, че руснаците ползват терминали Starlink на Илон Мъск
Украинското военно разузнаване потвърди, че руснаците ползват терминали Starlink на Илон Мъск Източник: Скрийншот

"Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна потвърждава използването на сателитни комуникационни системи "Старлинк" от руските окупатори на фронта. Радиоприхващането на разговора на нашествениците показва, че терминали "Старлинк" са инсталирани за установяване на достъп до интернет, например, в подразделения на 83-та отделна десантно-щурмова бригада на Руската федерацияq които действат в Донецка област край Клешчеевка и Андреевка", казва се в изявлението на ГУРМО, публикувано в официалния профил на разузнаването в Telegram. 

 

Украинското военно разузнаване отбелязва, че мащабът на използването на терминалите Starlink от руснаците във войната нараства и "започва да придобива системен характер".

 

Още от "Разкрития"

Срив на руската космическа програма: Ръководителят на "Роскосмос" се оплака от загубата на всички западни партньори

САЩ са увеличили броя на изстрелванията с 3,8 пъти, до 108 миналата година. Китай изпревари Русия повече от три пъти - миналата година е извършил 63 изстрелвания

Прочетете повече прочетете повече

Washington Post: Кремъл провежда специална операция за дискредитиране на Зеленски

Търсена е още дискредитация на военното и политическото ръководство на Киев, разцепване на украинския елит, деморализиране на украинските войски и дезориентиране на украинското население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени