Украинското военно разузнаване разкри с какво е ударило руските летища в Енгелс и Рязан (ВИДЕО)

Началникът на ГУРМО ген. Кирил Буданов дава информация в документалния филм "Свалените летци на Русия"

Дрон Ту-141 Стриж
Дрон Ту-141 Стриж Източник: Wikipedia

Военните летища Дягилево в Рязанска област на РФ и Енгелс в Саратовска област са били атакувани през декември 2022 г. с модернизирани реактивни безпилотни апарати съветско производство Ту-141 "Стриж". Това разкрива документален филм, който е публикуван на You Tube канала на украинското военно разузнаване (ГУРМО).

 

Началникът на ГУРМО ген. Кирил Буданов подчертава в документалния филм "Свалените летци на Русия", че украинските военни нямат възможност да свалят руските ракетоносци (Ту-95 и Ту-160, бел. ред.), защото те изстрелват ракети срещу Украйна от разстояние 1000 и повече километра. Но разкрива, че през декември 2022 г. ГУРМО е провело две операции, поразявайки руски стратегически бомбардировачи на земята. 

 

Украински дрон "Стриж", напълнен с взрив, атакува през нощта на 5 декември авиобазата Дягилево, сериозно увреждайки два стратегически бомбардировача Ту-95 и Ту-22. 

 

"На снимките се виждаха огромни локви кръв - 6 руски военни загинаха, 11 бяха ранени. Малко по-късно, на разсъмване, на друга руска база на стратегическата й авиация в град Енгелс в Саратовска област също долетя "Стриж", добавя той. 

 

В Енгелс, по данни на ГУРМО, са били повредени два самолета Ту-95МС. 

 

Началникът на ГУРМО на Украйна Кирил Буданов
Началникът на ГУРМО на Украйна Кирил Буданов Източник: Украинская правда

 

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени