Украинското военно разузнаване с операция дълбоко в руска територия, унищожи изтребител Су-34 за $50 млн. (ВИДЕО)

Вражеският самолет е изгорял на летище "Шагол" в руския град Челябинск

Военното летище "Шагол"
Военното летище "Шагол" Източник: МО на РФ

През нощта на 4 януари на военното летище "Шагол" в руския град Челябинск е изгорял изтребител-бомбардировач Су-34. Операцията е на украинското военно разузнаване ГУРМО. Това съобщи "Украинска правда", която се позоваване на източник в специалните служби на страната.

 

"Заявяваме, че вражеският самолет е изгорял", цитира интернет изданието своя събеседник от ГУРМО. Според източника на журналистите зад това стои Главното управление по разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна.

 

Справка
"Шагол е военно летище, разположено северозападно от град Челябинск. Летището е подходящо за Ил-76, Ан-22, Ту-134 и всички по-леки самолети, както и хеликоптери от всякакъв тип. Той се използва широко като летище за скокове и временно летище за продължителността на редовно провежданите учения.

Това е основното летище за тренировъчни полети на курсантите от Челябинския военен авиационен институт на навигаторите. На летището са базирани самолети Ту-134Ш, Ту-134УБЛ и Ан-26Ш от 221-а учебна авиобаза на ВВС на Русия.

 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени