В бандитска Русия "герои от СВО" извършват множество зверства, убиват и осакатяват стотици свои сънародници

Сред жертвите са представители на 80 региона на Руската федерация

Руски затворници
Руски затворници Източник: Telegram

През двете години и половина на пълномащабната война в Украйна руските войници, завърнали се от фронта, са убили най-малко 242 души в самата Русия, а още поне 227 са тежко ранени. Това съобщава руският сайт "Верстка".

 

 

Отбелязва се, че повечето от тези престъпления са извършени от бивши затворници, вербувани от затвори, след като вече са се върнали от краткосрочна служба на фронта. Жертвите са предимно роднини и познати на окупаторите, предимно жени. Сред жертвите са представители на 80 региона на Руската федерация и непризнатата Южна Осетия.

 

Руски войник
Руски войник Източник: Telegram

От 125-те помилвани и освободени с условна присъда ветерани от агресивната война на РФ срещу Украйна, извършили убийство отново, 54 са имали предишни присъди за подобни престъпления, а други 3 за изнасилване.

 

"Най-често срещаното престъпление остава умишленото причиняване на тежка телесна повреда. Завърналите се участници във войната са извършили най-малко 220 такива престъпления, в резултат на което са загинали 64 души, а други 158 са ранени, което е довело наред с други неща до инвалидност", пише изданието, цитирано от УНИАН.

 

Руски затворници
Руски затворници Източник: Telegram

Например 15 души загинаха от ръцете на "ветерани от СВО" в Костромска област, от които 13 са жертви на пожар в клуб "Полигон", който беше инсцениран от военнослужещия Станислав Йонкин. В Московска област (включително Москва) - 11 жертви, същият брой - в Ростовска област, 10 - в Краснодарския край.

Като пример Верстка дава историята на бившия затворник Владимир Толоконников, който идва в Кабардино-Балкария с доведения си син през пролетта на 2023 г., за да се срещне с командира си. По пътя той среща група непознати мъже и жени и ги приканва да гледат видеоклиповете му, в които той "обикновено общува с деца, учи ги на патриотизъм". Толоконников е заснел видеоклиповете "на фронтовата линия в Украйна".

 

Компанията отказа да общува с пияния военен, а след това той, заедно с доведения си син, нахлува в къщата за гости на непознатите и ги застрелва с пистолет. Един човек загива, друг е  ранен. За това убиецът е изпратен за 17 години в колония със строг режим. На процеса командирът му свидетелства, че два пъти е идвал за участие в "специалната военна операция" като доброволец и двата пъти е избягвал участие в преки военни действия на фронтовата линия, за което е бил изключен от военната част "с позор".

 

Престъпността в Русия
Престъпността в Русия Източник: Ridus

Изданието обръща внимание на факта, че сроковете за присъдите, които вече са наложени от бивши затворници, са от 6 до 14 години в колония със строг режим, за останалите военни - от 7 до 10 години строг режим. В случаите, когато ветерани от войната са съдени за брутални убийства или убийство на няколко души съгласно част 2 от член 105 от Наказателния кодекс на Руската федерация, се налагат срокове до доживотен затвор. Например бившият затворник Виктор Будин получи 19 години строг режим за убийството на пенсионирани съседи.

 

Друг пример. Участникът във войната Василий Ким убива "биологичната си майка" по време на кавга. Мъжът е отгледан в сиропиталище и приемно семейство, но иска да намери истинското си семейство. Първият път, когато се запознава с майка си преди началото на войната, а след като се връща у дома в Якутия, решава да я посети. По време на празника пияният Ким си спомни, че майка му е напуснала него, брат му и 5 от сестрите им. Първо той нанесе повече от десет удара по главата й с ръце, след това я намушква няколко пъти с нож и след това я насича до смърт с брадва (докато планира да й нанесе 7 удара с брадва - колкото е броят на изоставените от нея деца). Съдът осъжда Ким на 12 години в колония със строг режим.

Още от "Разкрития"

"Ядрена бомба ли избухна в Русия"? Не, украинците унищожиха огромно количество ракети "Искандер", "Точка-У" и северокоре

Паниката сред местните рашисти е огромна. Вследствие на гигантските взривове службите за наблюдение регистрираха земетресение с магнитуд 2,8 в Торопец

Прочетете повече прочетете повече

Пет тактики за дезинформация, които Русия използва, за да се опита да повлияе на изборите в САЩ

Изследванията потвърждават, че хората са по-склонни да вярват на твърдения, които са чували отново и отново, независимо дали тези твърдения са верни или н

Прочетете повече прочетете повече

"Ню Йорк Таймс": Байдън вероятно ще даде благословия за удари на далекобойни западни оръжия по руския тил

Изданието припомня първите месеци на войната, когато военната помощ от САЩ се сблъска с нежеланието на Байдън да предостави на Украйна артилерия HIMARS, след това танкове M1 Abrams, изтребители F-16 и системи ATACMS

Прочетете повече прочетете повече

Ще падат ли освен дронове и украински ракети върху Москва - какви са фактите за ракетната програма на Киев

На пресконференция в Киев в края на август украинският президент Владимир Зеленски обяви успешното изпитание на първата местна балистична ракета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени