В Германия действат около 200 руски шпиони, целта им е да създават разкол в обществото

Техните задачи вкл. също така събиране и предаване на информация за германските политици, за ръководителите на големите компании, както и за хората, критикуващи Русия. 

Германско контраразузнаване (Служба за защита на конституцията)
Германско контраразузнаване (Служба за защита на конституцията) Източник: Wikipedia

Немското контраразузнаване към днешна дата е идентифицирало и следи около 200 руски шпиони, действащи на територията на Германия. Техният ръководител се намира в посолството на РФ в Берлин. Това съобщава Bild. 

 

"Виждаме мащабите на агресивната активност на руското разузнаване по цяла Европа. Нашата оценка е, че ние може би знаем едва около 1/10 от онова, което те правят", заявява в коментар бившият шеф на британската разузнавателна агенция MI-6 Джон Сойер. 

 

Основните задачи на руските шпиони в Германия са събиране и предаване на информация за германските политици, за ръководителите на големите компании, както и за хората, критикуващи Русия. 

 

Друга основна цел, казва пред изданието експертът по вътрешна политика Себастиян Фидлер, е създаването на разкол в немското общество. 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени