В хода на украинското контранастъпление бе ликвидиран пореден руски генерал

Западните оценки за броя на убитите руски генерали от началото на руската агресия срещу Украйна на 24 февруари м.г. варира между 10 и 20 души

Ген. майор Сергей Горячев
Ген. майор Сергей Горячев Източник: Twitter

В хода на украинското контранастъпление Русия загуби още един представител на своя висш команден състав. На 12 юли след украинска ракетна атака е загинал началникът на щаба на 35-та общовойскова армия ген.-маор Сергей Горячев, съобщи The Moscow Times като се позовава на z-канал Vоенкор Котенок Z. 

 

В началото на руското нападение срещу Украйна Горячев е бил командир на 5-та отдена танкова блигада, а за периода на войната е повишен на длъжност началник-щаб на армия. 

 

По оценка на сайта Медиазона към началото на юни, досега е потвърдена гибулта на 4 руски генерала, 58 полковника, 176 подполковника. Изданието публикува и имената на ликвидираните от украинските войски руски генерали - ген.-майор Канамат Боташев (ЧВК "Вагнер"), командващият на 1-ви армейски корпус на самопровъзгласената ДНР ген.-майор Роман Кутузов, зам.-командващият на 41-ва ЦВО генерал-майор Андрей Суховецки и зам.-командващият на 8-ма армия ген.-майор Владимир Фролов. 

 

Оценките на американското МО са за двойно по-големи загуби сред командния състав на руската армия. Началникът на военното разузнаване Скот Бериър заяви на 10 май т.г., че до тази дата са загинали поне 8 руски генерали. Той допълва, че това е необичайно висока смъртност сред висшия команден състав, като броя на загиналите руски генерали за 16 месеца война в Украйна надхвърля броя на загиналите американски генерали за 20 години конфликт в Афганистан. 

 

Данните на английското и японското военни разузнавания сочи още по-драстична статистика. Според МО на Великобритания от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари м.г. досега са убити 10 руски генерали. Японското разузнаване сочи двойно по-голям брой - 20. 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени