В запис №3 Кирил Петков нарежда: Даваме Горанов на "Магнитски"

В новия трети запис Кирил Петков обяснява как всъщност те "вкарват в Магнитски" – чрез "Американеца" и "Джереми"

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

Трети запис от конфиденциални разговори на ръководството на ПП публикува сайтът "Афера". В него Кирил Петков говори за "Магнитски".

 

"Даваме Горанов на Магнитски", казва Петков. Не става ясно от кой момент е записът. Бившият финансов министър Владислав Горанов беше санкциониран на 10 февруари 2023 г.

 

Владислав Горанов
Владислав Горанов Източник: Zonanews

В новия трети запис Кирил Петков обяснява как всъщност те "вкарват в Магнитски" – чрез "Американеца" и "Джереми", който после да им прави с това … рекламата.

 

Кирил Петков: …."Целия тоя филм всъщност е акт за давност на папките, които са видели – и за Черепа, и за депесарите, които са в този ред, който всички ни обвиняваха, че прибързваме. Реално той е в съюз с всичките партии и възможности в моя…

Те са един нормален ред, щото имаш обвинение, имаш самопризнания за самия фонд… пари няма. Щото каза, че са ощетили ГЕРБ…

По отношение на Черепа банковите тегления той им ги е дал част от папката по колко са изтеглени. Имаме две писмени обяснения на двама свидетеля. Единият е шофьорът, който казва – аз карах Божков всеки две седмици… и той внасяше евро. Това е писмено.

Вторият е, а, такова, вторият е секретарката на Асен, която каза – той идваше всеки две седмици, носеше нещо, караше ме да не го записвам в книгата с гостите.

Отделно всички тези факти ги има и американеца.

И всъщност, ако дадем Магнитски на Горанов (Владислав Горанов, бел. ред.), те ще бъдат…Даваме Горанов на Магнитски, защото той е давал, не вземал – давал проекта на държавни служители, които да променят Закона за хазарта. В смисъл, американците му го казват като даване, щото като финансов министър му остава един човек, на който трябва да … да го смени закона – това е само Борисов.

И това, това е разпределението според мене на как стоят реално нещата в България.

И сега имаме единствения възможен вариант.

А отделно ще се покаже на Джереми… – …Джереми…, който е… в компанията и човекът, който прави… как да изглежда рекламата, какво – що.

…Много интересно".

Още от "Разкрития"

Украинското военно разузнаване идентифицира убийците на четирима украински военнопленници край Роботино

Според Главното управление за разузнаване тези руски военнопрестъпници може да са замесени и в убийството на още няколко украински военнопленници по-късно през май 2024 година

Прочетете повече прочетете повече

Бившият началник на Генералния щаб на Молдова е бил информатор на ГРУ

Не е известно със сигурност кога Горган започва работа като информатор. Източникът на The Insider във военното разузнаване предполага, че дори може да е от 2004 г., когато Горган е служил в мисията на НАТО

Прочетете повече прочетете повече

НАТО разработва "сухопътни коридори", вкл. през България, за американските войски в случай на война с Русия

Според съществуващите планове американските войски трябва да дебаркират в пристанищата и да се отправят по суша към източните флангове на НАТО

Прочетете повече прочетете повече

Руското разузнаване стои зад акцията с фалшивите ковчези пред Айфеловата кула, в която е замесен и българин

Както отбелязва Le Monde, показанията на задържаните и съдържанието на телефона на един от тях сочат, че акцията с ковчезите е била координирана от 34-годишния български гражданин Георги Ф.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени