Въоръжените сили на Украйна буквално унищожават руските агресори, Кремъл докарва да воюват затворници - както нацистите, създали някога СС дивизията "Дирлевангер"

В няколко населени пункта врагът нарушава нормите на международното хуманитарно право, извършва грабежи, взема цивилни лица за заложници и провежда екзекуции

Загинал руски войник до поразен руски бронетранспортьор
Загинал руски войник до поразен руски бронетранспортьор Източник: EPA
На 16-ия ден от войната на Русия срещу Украйна Въоръжените сили на страната дават достоен отпор на агресора и сдържат неговото настъпление. Това съобщава Генералният щаб на ВСУ. 
 
"Нашествениците понасят сериозни загуби и попълват редовете на подразделенията като довеждат затворници, на които са обещали амнистия в замяна", отбелязват скандалния факт от украинския Генщаб. 



Тази практика за сформиране на наказателни отряди от затворници, криминали, изнасилвачи и садисти е типична нацистка практика. По време на Втората световна война национал-социалистическа Германия създава няколко такива подразделения, от които с най-мрачна слава е т.н. СС дивизия на Оскар Дирлевангер - войниците на Дирлевангер основно се набират сред бракониери и затворници, закоравели криминални престъпници, извършили убийства, изнасилвания, палежи и грабежи, като сред тях имало и опасни освидетелствани луди. 
 
"Готови са да приемат всеки в редовете на въоръжените сили на РФ - даже такива, които нямат никакъв опит с военна служба", заявяват още от ГЩ на ВСУ. 
 
На територията на Херсонска област руските окупатори се опитват да въведат административно-полицейски режим и създават комендатура за "поддържане на реда". 
 
По време на вчерашните боеве в Черниговска област с подразделения на ВСУ руските агресори са понесли значителни загуби. Личният състав на руските нашественици по това направелние е крайно деморализиран и масово се предава в плен., съобщава украйнския Генщаб. 
 
"В няколко населени пункта врагът нарушава нормите на международното хуманитарно право, извършва грабежи, взема цивилни лица за заложници и провежда екзекуции", резюмират още украинските военни. 

 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени