Възможно е САЩ да изпратят на Украйна двойно повече РСЗО HIMARS

Великобритания и Германия изпращат подобни РСЗО М270

Реактивни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS
Реактивни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS Източник: Telegram

Американското правителство разглежда възможността да изпрати в Украйна още 4 високомобилни реактивни системи за залпов огън HIMARS в рамките на следващия транш военна помощ. Това съобщи изданието Politico като се позовава на собствени източници в Министерството на отбраната на САЩ. 

 

САЩ вече изпращат в Украйна четири системи HIMARS заедно с високоточни боеприпаси за тях, способни да поразяват цели, отдалечени до 80 км.

 

"Великобритания също изпраща три единици аналогично оръжие - американската реактивна система за залпов огън М270 с далекобойност 80 км. Германия също обяви намерението си съвсем скоро да изпрати в Киев три установки М270", се казва в публикацията на Politico.

 

РСЗО М270
РСЗО М270 Източник: Twitter

Решението за изпращане на допълнителни 4 установки HIMARS не е взето окончателно, но е сигурно, че договорените други четири американски РСЗО ще бъдат на терен до края на месеца. 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени