Великобритания най-накрая достави на Украйна крилати ракети с далечен обсег Storm Shadow

Те имат далекобойност над 250 км

Крилата ракета "Storm Shadow"
Крилата ракета "Storm Shadow" Източник: Twitter

Великобритания е доставила на Украйна крилати ракети с голям обсег Storm Shadow. Доставката е осъществена в навечерието на украинското настъпление. Това съобщи  CNN  като се позовава на високопоставени западни чиновници. 

 

Доставката на далекобойни ракети за Киев ще позволи радикално да се промени хода на войната, тъй като ще позволи да се нанасят удари дълбоко в окупираните от Русия украински територии. 

Припомняме, че досега Киев разполагаше с ракети с максимален обсег 80 км.

 

Справка
Storm Shadow е крилата ракета с голям обсег, която има доста скрити възможности. Тя е съвместна разработка на Великобритания и Франция и се изстрелва от въздуха. Далекобойността й е над 250 км. Бойната й глава е 450 кг, а самата ракета тежи 1230 кг. 

 

Storm Shadow представлява "оръжие за дълбок удар", способна е да действа във всякакви природни условия, без значение дали е ден или нощ, снабдена е с усъвършенствана навигационна система за обезпечаване на максимална точност. 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени