Вижте руските нелегали, които са пребивавали у нас под чужда самоличност (СНИМКИ)

39-годишният Владимир Николаевич Горочкин и 37-годишната му съпруга Татяна Анатолиевна Горочкина са се подвизавали като Денис Рашков и Диана Рашкова

Вижте руските шпиони, които са пребивавали у нас
Вижте руските шпиони, които са пребивавали у нас Източник: БНТ

Руските шпиони, установени у нас от ДАНС, са претъпрпели значителни визуални промени, става ясно от снимките им, с които разполага БНТ. 39-годишният Владимир Николаевич Горочкин и 37-годишната му съпруга Татяна Анатолиевна Горочкина са пребивавали у нас под чужда самоличност като Денис Рашков и Диана Рашкова. Двамата са установени в ранен етап на внедряването им у нас и не са представлявали опасност за националната сигурност, твърдят източници на БНТ.

 

Татяна Горочкина
Татяна Горочкина Източник: БНТ

Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са работили като разузнавачи-нелегали, участници в операция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация. Основната цел на присъствието им у нас е била да се сдобият с български документи за самоличност и да създадат биография с новата си чужда самоличност.

 

Владимир Горочкин
Владимир Горочкин Източник: БНТ

Днес на двамата беше наложена принудителна административна мярка "забрана за влизане и пребиваване на територията на държавите-членки на Европейския съюз" за срок от 5 години, тъй като за двете лица има данни, че действат против сигурността на страната.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени