Военен експерт: Путин ще убие Лукашенко, ако продължава да се дърпа от включване във войната (ВИДЕО)

Влизането пълномащабно във войната ще предизвика социален взрив в Беларус, прогнозира още той

Владимир Путин и Александър Лукашенко
Владимир Путин и Александър Лукашенко Източник: Прессекретариат на Президента на Руската федерация

Ако Беларус продължи да се изплъзва и да не се включва във войната на Русия срещу Украйна, то това ще бъде изтълкувано от Москва като удар в гърба. Путин много разчита на беларуската армия, тъй като окупаторската му армия се задъхва. Това заяви военният експерт, полковникът от резерва Олег Жданов пред изданието Главред

 

Той прогнозира, че ако Лукашенко продължи да отказва да се включи пълномащабно във войната, то Путин може просто да го ликвидира. 

 

"Тогава на Путин няма да му остане друго освен да ликвидира Лукашенко. Как се изрази един опозиционен политик - Путин има в сейфа си един трилитров буркан с "Новичок" и може да "налее" на когото реши по половин или една чашка", почертава Жданов.

 

Жданов продължава, че Лукашенко го очаква незавидна съдба. "Или Путин ще го ликвидира, или влизането пълномащабно във войната ще предизвика социален взрив в Беларус", добавя експертът.  

 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени