Военен експерт разкри: Украинците са ударили Кримския мост с ракети

Помислете само каква гигантска имиджова щета за Русия е това, заявява още той

Разрушеният Кримски мост
Разрушеният Кримски мост Източник: Скрийншот видео кадър

Ударът по т.н. Кримски мост е бил нанесен с няколоо ракети. Украинските военни са успели да заобиколят защитата на един от най-охраняваните от рашистите обекти. 

 

Военният експерт и полковник от резерва Олег Жданов разкрива в интервю за изданието Главред, че взривът на моста е колосална имиджова загуба за Русия. 

 

Олег Жданов
Олег Жданов Източник: Главред

"Разбира се, че ударът е нанесен с ракета, която заедно с това "поздрави" руските С-400 (прехвалените зенитно-ракетните комплекси, които пазят съоръжението, бел. ред.), както и всички останали защити и прикрития на моста. Помислете само каква гигантска имиджова щета за Русия е това! Руснаците разтръбиха по целия свят, че този мост е така защитен, че тук даже птица не може да прелети. Птица може и да не може да прелети, но нашата ракета долетя", подчерта Жданов. 

 

Той допълва, че става дума не за единичен удар с ракета - ако се съди по разрушенията, там е имало групов ракетен удар. 

 

"Първо, засегнати са двата моста едновременно. На второ място - в автомобилното трасе на моста са попаднали две ракети, защото са паднали два участъка от него. Ако е бил нанесен групов удар, то би могло да се говори за синхронен взрив". 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени