Военнопрестъпникът Александър Дугин ще ръководи курс по изучаване на "западната сатанинска цивилизация"

Дугин нарече войната в Украйна "най-важното събитие в историята", окято имала за цел постигането на многополюсен свят, с много суперсили

Александър Дугин
Александър Дугин Източник: Telegram

Руският държавен университет за хуманитарни науки (РГГУ), под ръководството на консервативния философ и идеолог на "руския свят" Александър Дугин, е разработил курс по "западна теория" за изучаване на "западната сатанинска цивилизация", пише The Moscow Times.

 

Самият Дугин каза, че Русия трябва да престане да възприема Запада като "субект", който "ни изучава" и "прониква в нашето съзнание" и да започне да го изучава като "обект".

 

"Западните изследвания са необходими днес. Може би терминът "западнология" е по-благозвучен. Но смисълът е същият. Трябва да изучаваме Запада като обект, симетричен на Изтока. И обектът трябва да бъдем самите ние. Руски субект. А познанието за Русия и за всичко руско е самопознание", написа Дугин в своя Telegram канал.

 

 

Според него Русия е свикнала да разглежда "Изтока като обект, а Запада като субект". Той обясни, че в Русия често гледат на нещата през очите на Запада, което лишава руската наука от субективност, "превръщайки страната ни в полу-Запад, в суб-Запад, в идентичност, която винаги се стреми да настига Запада".

 

"Западната цивилизация не само не е универсална, но в съвременното си състояние тя е разрушителна и токсична до степен, че заслужава определението "сатанинска", заключава един от главните рупори на рашистката идеология. Курсът стартира като част от Висшето училище за политика "Иван Илин", което се ръководи от Дугин.

 

По-рано философът заяви, че Западът възприема Русия като свой основен враг, тъй като руският президент Владимир Путин възражда традиционните ценности и изважда страната от глобалното влияние. Това, според него, предизвика отвращение сред западните "прогресивни елити" към личността на Путин.

 

 

Дугин също така твърди, че в Русия няма парламент или демокрация, а фактически е установена монархия, оглавявана от Путин, който може да прави каквото си иска. Философът отбеляза маловажността на определени закони в Русия, както и на онези хора, които ги предлагат или подкрепят. Според него всичко това са "болярските танци до едно време", докато окото на "государя" не обърне внимание на шегите на това "егоистично и крадливо" племе от негодници.

 

 

Дугин  смята  Русия за Катехон, за последната крепост срещу Антихриста, който днес царувал в "напълно извратения" Запад, където присъстват ЛГБТ+, постмодернизъм, релативизъм и трансхуманизъм.

 

Военнопрестъпникът Дугин нарече войната в Украйна "най-важното събитие в историята". В същото време, според него, тя има за цел постигането на многополюсен свят, с много суперсили. В резултат на това, твърди Дугин, Русия ще освободи други страни по света от западния либерален империализъм, в хватката на който те са притиснати. В същото време Дугин призна, че Русия ще загуби много хора по време на тази война.

Още от "Разкрития"

Оръдия вместо масло - разходите на Русия за войната през 2025 г. ще бъдат повече от два пъти по-високи от социалните раз

През четвъртата година след началото на войната в Украйна военните разходи ще се увеличат почти 2,5 пъти, а в сравнение с 2021 г., преди началото на инвазияга, когато разходите за тези цели възлизат на 3,57 трилиона рубли, те ще се увеличат с 3,8 пъти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени