Военното разузнаване отговори на твърденията на Атанас Атанасов, че е разработван от службата

В интервю за "Денят започва" по БНТ тази сутрин Атанас Атанасов заяви, че военното разузнаване го разработва

Атанас Атанасов, ПП-ДБ
Атанас Атанасов, ПП-ДБ Източник: Zonanews

Служба "Военно разузнаване" излезе с позиция относно твърденията на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов, че е разработван от службите. В интервю за "Денят започва" по БНТ тази сутрин Атанас Атанасов заяви:

"Аз бях този , който най-много настоявах да има реформи в службите, предлагах конкретни механизми как това да се случи. И знаете ли какво получих насреща - разработка от военното разузнаване срещу мен. Тази стара история, когато някой поиска реформи в службите да започнат да го разследват. Между другото от близо два месеца беше разтурена Комисията за контрол на службите, това не знам дали беше случайно. Към настоящия момент няма парламентарен контрол върху службите за сигурност. Бях сигнализиран от депутати от ГЕРБ и ДПС за тази разработка и знаете ли защо - за да бъда сплашен, за да ми бъде казано - не се занимавай с това".

 

Служба
Служба "Военно разузнаване" Източник: СВР

От СВР отговарят, че службата не разработва български граждани в смисъла, който влага в интервюто си Атанасов.

"Най-вероятно конкретното изявление е породено от сигнала, който Служба "Военно разузнаване" подаде до компетентните органи относно предполагаем опит на външни лица за склоняване на служители на българското военно разузнаване към престъпления по смисъла на Наказателния кодекс за осъществяване на нерегламентиран достъп до класифицирана информация. За пореден път се прави опит за уронване на престижа на българското военно разузнаване и накърняване на достойнството и безспорния професионализъм на всички служители, изпълняващи задачите си в сложната среда за сигурност", посочват от Служба "Военно разузнаване".

Още от "Разкрития"

Съветник на Денков към военен разузнавач: Представлявам о.р. ген. Атанас Атанасов. Той иска да назначи приближени хора в

Понеже не може да отстрани директора на Служба „Военна информация“, Атанасов е изявил претенции да има свой човек сред зам.-директорите, независимо от останалите политически партньори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени