Washington Post: Украйна изразходва за 2 дни толкова снаряди, колкото САЩ произвеждат за месец

Интензивността на боевете в Украйна е десетки пъти по-голяма, отколкото тази в Афганистан

Украински военни, украински артилеристи
Украински военни, украински артилеристи

Американското правителство призна, че в САЩ няма достатъчно производствени мощности за изработката на такова количество артилерийски снаряди, което да удовлетвори нуждите на Украйна. В момента Щатите са способни да произведат 14 000 гаубични снаряда за месец, а Украйна изразходва това количество за два дни, разкрива в. "Washington Post". 

 

Според високопоставеният служител на Пентагона Кристин Уормут, САЩ планират да увеличат производството. Освен това, изданието съобщава, че Вашингтон се опитва да накара европейските си съюзници да отворят своите запаси и да увеличат производствените си мощности, за да споделят част от бремето. 

 

Интензивността на боевете в Украйна е десетки пъти по-голяма, отколкото тази в Афганистан. Там силите на НАТО са достигали най-много до използването на 300 снаряда на ден. Командващият на Сухопътните войски на ВСУ ген.-полк. Александър Сирски сравни интензивността на боевете в Украйна с тази по времето на Втората световна война. 

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени