WSJ: Доналд Тръмп наричал Украйна "част от Русия" пред европейски лидери

Тръмп е бил убеден, че Украйна се е намесила в президентските избори през 2016 г., които той спечели

756096593213932
756096593213932

По време на президентството си Доналд Тръмп е критикувал Украйна за корупция и я е наричал "част от Русия", съобщава The Wall Street Journal, цитирайки служители на Белия дом.

 

По думите им, Тръмп многократно е описвал Украйна като "напълно корумпирана" и пълна с "ужасни хора".

През 2017 г. Путин призова Тръмп да признае териториалните претенции на Русия към части от Украйна, посочвайки връзките на Русия с Киевска Рус.

 

След това Тръмп започнал често да се оплаква от американската подкрепа за Украйна, наричайки я "вашата Украйна" и "част от Русия" в разговори с европейски лидери. Тръмп е бил убеден, че Украйна се е намесила в президентските избори през 2016 г., които той спечели.

 

Той се противопостави на продажбата на ракети и "смъртоносна помощ" за Украйна, като каза, че европейците трябва да направят повече за защита на своите съседи.

 

Неговото обкръжение уверява Киев, че искането ще бъде разгледано, когато Тръмп е "в добро настроение". Така се случва и с прехвърлянето на ПТРК Javelin - документът е донесен на Тръмп за подпис, след като Конгресът одобри законопроекта за данъчна реформа на президента. И той го подписа.

 

През 2017 г. той не пожела да се срещне с президента Порошенко, но в крайна сметка се съгласи. Порошенко, знаейки това, се съгласи да закупи американски въглища от компания от Пенсилвания.

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени