"Ядрена бомба ли избухна в Русия"? Не, украинците унищожиха огромно количество ракети "Искандер", "Точка-У" и северокорейски ракети KN 23 в склад в Тверска област (ВИДЕО)

Паниката сред местните рашисти е огромна. Вследствие на гигантските взривове службите за наблюдение регистрираха земетресение с магнитуд 2,8 в Торопец

Взривеният склад - поглед от рашистка къща в близкото село
Взривеният склад - поглед от рашистка къща в близкото село Източник: Telegram

Тази нощ украински дронове, контролирани от СБУ, ГУРМО и ССО, нанесоха съкрушителен удар по голям склад на Ракетно-артилерийското управление на Министерството на отбраната на Руската федерация в село Торопец на Тверска област. Това съобщиха за РБК-Украйна източници в СБУ.

 

В склада се съхраняваха ракети за оперативно-тактически системи "Искандер", тактически ракетни комплекси "Точка-У", КАБ и артилерийски боеприпаси. Според източника в резултат на атаката е започнала мощна детонация, която е предизвикала паника сред местните жители.

 

 

В социалните мрежи хората питаха дали е избухнала ядрена бомба. Сега мястото на експлозията е обхванато от огън на площ от около 6 километра, местните власти обявиха евакуация на населението. "СБУ заедно със Силите за отбрана продължава методично да унищожава ракетния арсенал на врага, с който той атакува украински градове. Работим допълнително, за да гарантираме, че подобна картина ще се повтори и в други руски военни обекти, които подкрепят войната срещу Украйна", каза източник от СБУ.

 

Вследствие на гигантските взривове службите за наблюдение регистрираха земетресение с магнитуд 2,8 в Торопец. След това е имало още 7 слаби труса с магнитуд от 2 до 2,8.

 

Взривове на руски складове за боеприпаси
Взривове на руски складове за боеприпаси Източник: Telegram

Според източник от Главното управление за разузнаване на Украйна ГУРМО) в резултат на удара е бил ударен арсеналът от интегрирано съхранение на ракети, боеприпаси и експлозивни материали. По-специално, бяха унищожени значителни запаси от севернокорейски балистични ракети KN23, ракети за РСЗО "Град", системи за противовъздушна отбрана С-30 и балистични ракети за системата "Искандер".

 

Според източник от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна арсеналът е бил ударен от дронове-камикадзе украинско производство. Общо в атаката са участвали повече от сто ударни дрона. Разстоянието до целта от държавната граница на Украйна е около 500 километра.

 

В резултат на удара на територията на арсенала възникнаха многобройни експлозии, последвани от дето

нация на боеприпаси. В село Торопец започна частична евакуация на населението. Подробните резултати от поражението на военното съоръжение все още се разследват.

 

"Всяка стъпка на окупатора, всеки вражески арсенал е под прицел, включително най-новите, които те наричат "суперзащитени" или "арсенали от световна класа". Руските военни цели ще продължат систематично да бъдат унищожавани, за да се защити украинската инфраструктура и цивилните", коментира операцията източник от разузнаването.

Още от "Разкрития"

"Ядрена бомба ли избухна в Русия"? Не, украинците унищожиха огромно количество ракети "Искандер", "Точка-У" и северокоре

Паниката сред местните рашисти е огромна. Вследствие на гигантските взривове службите за наблюдение регистрираха земетресение с магнитуд 2,8 в Торопец

Прочетете повече прочетете повече

Пет тактики за дезинформация, които Русия използва, за да се опита да повлияе на изборите в САЩ

Изследванията потвърждават, че хората са по-склонни да вярват на твърдения, които са чували отново и отново, независимо дали тези твърдения са верни или н

Прочетете повече прочетете повече

"Ню Йорк Таймс": Байдън вероятно ще даде благословия за удари на далекобойни западни оръжия по руския тил

Изданието припомня първите месеци на войната, когато военната помощ от САЩ се сблъска с нежеланието на Байдън да предостави на Украйна артилерия HIMARS, след това танкове M1 Abrams, изтребители F-16 и системи ATACMS

Прочетете повече прочетете повече

Ще падат ли освен дронове и украински ракети върху Москва - какви са фактите за ракетната програма на Киев

На пресконференция в Киев в края на август украинският президент Владимир Зеленски обяви успешното изпитание на първата местна балистична ракета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени