"Юнион Ивкони" подаде сигнал до ВКП за репресивни действия на транспортния министър

Държавният служител сам се е свързал с управителя на фирмата, за да разкаже за отмъщението, което е подготвено от министъра на транспорта

Николай Събев
Николай Събев Източник: БГНЕС

Транспортният министър Николай Събев издавал противозаконни нареждания за отнемане на лицензи на транспортни фирми. За това свидетелства служител на ИА "Автомобилна администрация", съобщават от "Юнион Ивкони". Министърът е разпоредил да се търсят, а ако няма - да се измислят толкова нарушения, колкото е необходимо, за да се оправдае предстоящото отнемане на лицензи.

 

От транспортната фирма са подали и сигнал до Върховна касационна прокуратура. Те са посочени нарушенията на редица нормативни документи, извършени от Николай Събев и ръководената от него администрация.

 

Държавният служител сам се е свързал с управителя на "Юнион Ивкони" и "Груп плюс", за да разкаже за отмъщението, което е подготвено от министъра на транспорта. Той е готов да съдейства на следствието с информацията, която има. От "Юнион Ивкони" и "Груп плюс" са категорични, че пошлият сценарий на Събев няма да успее, поради липса на каквито и да било правни аргументи.

 

Когато един министър на държава в ЕС има частен бизнес в сектора, който ръководи, това не е проблем. Когато един министър целенасочено унищожава Български пощи в името на развитието на частния си бизнес, това не е проблем. Когато един министър започне да разчиства конкуренцията и използва държавния апарат за репресии върху частни фирми, това не е проблем, заявиха от "Юнион Ивкони".

 

От транспортната фирма са категорични, че Николай Събев, който иска да управлява повереното му министерство като частна фирма. Гласът на българският бизнес е гласът на свободния човек, който не желае да се върне чрез машината на времето на Николай Събев в 1944 г, казват още от "Юнион Ивкони".

Още от "Разкрития"

Срив на руската космическа програма: Ръководителят на "Роскосмос" се оплака от загубата на всички западни партньори

САЩ са увеличили броя на изстрелванията с 3,8 пъти, до 108 миналата година. Китай изпревари Русия повече от три пъти - миналата година е извършил 63 изстрелвания

Прочетете повече прочетете повече

Washington Post: Кремъл провежда специална операция за дискредитиране на Зеленски

Търсена е още дискредитация на военното и политическото ръководство на Киев, разцепване на украинския елит, деморализиране на украинските войски и дезориентиране на украинското население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени