Променят движението по АМ "Струма" заради ремонт

Работи се по аварирала подпорна стена

АМ "Струма" до Дупница
АМ "Струма" до Дупница Източник: Zonanews

От 8.00 ч. на 29 май, се променя организацията на движението при 16-и км на АМ "Струма" в посока София за всички автомобили. Заради ремонтни дейности по авариралата на 28 април подпорна стена се ограничава движението в дясната активна лента, като трафикът ще преминава по лявата активна лента и изпреварващата лента. Скоростта на движение се намалява до 70 км/ч, а трафикът ще се регулира от пътни знаци, съобщиха от АПИ.

 

След срутването на част от подпорната стена бяха предприети незабавни краткосрочни действия за изкопаване на земните маси до стабилна основа, на отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса, припомнят от АПИ.

 

Предстоящите ремонтни дейности предвиждат премахване на компрометираната част от конструкцията, тъй като при извършения анализ са установени пукнатини и наклон към платното.

 

Апелът към шофьорите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Още от "Благоевград"

АПИ: Нашата цел е през 2030 година да се похвалим с една изцяло нова магистрала от София до Кулата

Стоян Николов от УС на АПИ коментира още, че продължава работата по подпорните стени на автомагистрала "Струма", както и че е извозена свляклата се земна маса преди Великден

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени