Американският университет в България обяви две програми на името на Христо Грозев

Те ще осигурят обучения, менторство и подкрепа на журналисти, които са в начален до среден етап на своята кариера

Американски университет в България
Американски университет в България Източник: АУБ

Американският университет в България (АУБ) обяви две инициативи, които имат за цел да подкрепят следващото поколение журналисти - обучителна програма за смела журналистика "Христо Грозев" и стипендиантска програма "Христо Грозев", съобщи висшето училище.

 

Двете инициативи носят името на Христо Грозев, световноизвестен разследващ журналист и възпитаник на АУБ.

 

Обучителната програма за смела журналистика "Христо Грозев" ще осигури обучения, менторство и подкрепа на журналисти, които са в начален до среден етап на своята кариера. Програмата ще им предостави възможност да предприемат значими разследващи проекти, които защитават демокрацията, противодействат на дезинформацията и насърчават човешките права.

 

Едновременно с това, стипендиантската програма ще предостави цялостна подкрепа на студенти, изучаващи журналистика в АУБ. Фокус на програмата ще бъдат студенти в неравностойно положение. Освен финансова помощ, стипендианстката програма включва още достъп до ментори, стажантски програми и възможности за професионално развитие.

Още от "Благоевград"

АПИ: Нашата цел е през 2030 година да се похвалим с една изцяло нова магистрала от София до Кулата

Стоян Николов от УС на АПИ коментира още, че продължава работата по подпорните стени на автомагистрала "Струма", както и че е извозена свляклата се земна маса преди Великден

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени