Борисов показа на Мутафчийски тунела "Железница": И строителите, и нашите медици са герои! (ВИДЕО)

"Затова ваксинирайте здраво. Ваксинирайте, лекувайте, да ги върнем по-бързо хората към нормалния живот. Това е най-важното. Огромна работа вършите. Ние не спряхме строителството като в много други държави", обясни още Борисов на ген. Мутафчийски

Премиерът Борисов и ген. Мутафчийски пред тунел Железница на АМ Струма

Премиерът Борисов и ген. Мутафчийски пред тунел Железница на АМ Струма

АМ "Струма" и тунел "Железница"

АМ "Струма" и тунел "Железница"

Премиерът Борисов и ген. Мутафчийски пред тунел Железница на АМ Струма
АМ "Струма" и тунел "Железница"

Премиерът Бойко Борисов показа на началника на НОЩ и ВМА ген. Венцислав Мутафчийски строежа на тунела Железница" на автомагистрала "Струма". Борисов пусна и видео от инспекцията във Фейсбук.

 

"Тунелите има още по 50-60 метра да се правят. Март месец ще можем да минем от единия до другия край на тунелите. Мостът ще е готов едната страна. Идеята е стане ли готово в едната посока да се облекчи много трафика. Двата тунела едновременно се работят. Тези 10 км ги минаваш за няколко минути. Да видиш "Струма" каква беше, гледай сега всичко вече е вътре във водата. На 40-50 м са пилоните. Огромно съоръжение, голяма красота! Тук са 100 м денивелация. Всичко това с багерите виждаш как е изядено, изядено, изядено'', коментира премиерът, докато проф. Мутафчийски кимаше одобрително.

 

"Затова ваксинирайте здраво. Ваксинирайте, лекувайте, да ги върнем по-бързо хората към нормалния живот. Това е най-важното. Огромна работа вършите. Ние не спряхме строителството като в много други държави'', обясни още Борисов на ген. Мутафчийски.


"Виадуктът преди тунел "Железница" се изгражда по технологията „потактово избутване“ на горното строене с хидравлични крикове. По двете съоръжения се работи денонощно и с много добри темпове. Тук теренът е опасен, с голяма денивелация, но строителите се справят. И те, и нашите медици са герои. Продължаваме да ваксинираме усилено всички желаещи, за да се върнем по-бързо към нормалния си начин на живот", написа по-късно премиерът в социалната мрежа.

"Напредва сериозно работата по тунел "Железница" и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Надяваме се през месец март да бъде прокопан целият тунел. "Железница" е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще има две отделни тръби за движение с дължина по 2 км. Съоръжението се изгражда по нов австрийски метод, като ще има всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика", разказа още Борисов в социалната мрежа.

🔜 Напредва сериозно работата по тунел "Железница" и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Надяваме се през месец...

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 22 февруари 2021 г.



Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени