Бойко Борисов: На съвестта на Радев и Кацаров тежат хиляди починали българи (НА ЖИВО)

Довчера ме чегърташе Кацаров, днес казал, че имам голям обществен авторитет и хората ме слушали

Борисов в Хаджидимова
Борисов в Хаджидимова
Лидерът на ГЕРБ бойко Борисов е на посещение в община Хаджидимово. Той посети напълно възстановения мост и дигите на р. Места, които бяха отнесени от придошлите води през януари тази година. 
 
Възстановеният мост
Възстановеният мост Източник: Facebook

"Щом махат хората, значи е добре. Сега като е ново е хубаво", коментира Борисов в разговор с местния жител Петър Джиров. 
 
Бойко Борисов и местният жител Петър Джиров
Бойко Борисов и местният жител Петър Джиров Източник: Facebook
В Хаджидимово Борисов акцентира на провала на служебното правителство в борбата с пандемията. "Това са слаби хора, лъжливи хора. Минеков гореше маски пред МС. Много човешки животи им тежат на съвестта. Днес Стойчо Кацаров е уплашен, призовава да слагат хората маските. Господ е справедлив - върна Ви го двойно и тройно. Ако искате - оставете го така и да измират хората. Но антиваксърите по наше време бяха водещите на юмрука. Излъгаха народа със зеления сертификат. Какво като имаш първа доза? Чак след втората ваксина и 14 дни ставаш защитен. Това са лъжливи хора. Не случайно вие ме питате дали бих затворил страната. Да, щях да го направя преди две седмици плюс задължително ваксиниране на определени групи. 
 
Тези безотговорни хора само гледат само да са на някакъв пост - на тяхната съвест стоят хиляди починали. 
 
Довчера ме чегърташе Кацаров, днес казал, че имам голям обществен авторитет и хората ме слушали. Аз знам колко нощи не съм спал като в 23 ч. излязат данните за починалите. Една дума няма да кажа. А този негодник ме дал на прокурор! А те срещу "АстраЗенека" говореха, че на нашата евродепутатка майката работела в тази компания и затова сме я купили. А тя беше най-евтина, в пъти по-евтина от другите. Това е историята, това е истината. И сега те търсят някой друг  дакаже правилното решение, за да прехвърлят отговорността на него - "Борисов, ама той каза да затворим и въведем локдаун". 
 
Болниците са препълнени, лекарите и сестрите са преуморени. Готов съм на предизборен дебат с всеки. И това няма да е предизборен дебат - става дума за хиляди починали последните дни. Какво ще ми кажат на този дебат? Бизнесът изнемогва - край! Дадохме им модел, не искат да го ползват. Какво ще си кажем на този дебат? Помните какво правехме, когато ние управлявахме в този регион например - улица след улица, ремонти, я питайте в Хаджидимово колко е направено. Ние строяхме пътища, сега един багер няма. Какво да си дебатираме? Колко ще са починалите ли? Ние давахме пари на лекари, сестри, лаборанти. Сега не достигат легла. Пак се обръщам към тях, кажете какво искате да правим и да си взимате оправилните решения? Кое е по-добре от времето, когато управлявахме ние, коментира бившият министър-председател.
 

И добави:
"Защото когато аз взимах решения, Радев ми се подиграваше от Шипка, че няма вирус, а сегашните му министри горяха маски. Локдаун трябваше да въведат преди 2 седмици, но тях ги е страх, че ще загубят изборите. Сега лъжат родителите с тези тестове-близалки за децата. Ако от една опашка с деца за тестване едно се окаже болно, какво да го правят родителите му? А какво ще правят с останалите деца на опашката? Никаква отговорност нямат".
 
"Знам, че дървата са по-скъпи. А защо са по-скъпи? Гората ли стана по-малко? Или кюмюрът в Маришкия басейн намаля, та се вдигна цената на тока. Или е прав г-н Велев, който каза, че над 100 милиона са откраднати от разликата в цената на тока?", риторично попита Борисов.


Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени