Бойко Борисов в Благоевград: "Промяната" наляха 5 млрд. на Путин от парите на българите (ВИДЕО)

Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато тези популисти ще искат пак да харчат пари, заяви бившият премиер

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

5 млрд. наляха "Промяната" на Путин, за да води тази война в Украйна. Това са официални данни на НСИ, заяви гневно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе на поредната предизборна среща - този път в Благоевград. 1500 души го посрещнаха на крака в най-голямата зала на града.

 

Събитието бе открито със слово от областния координатор и евродепутат на ГЕРБ Андрей Новаков. "Уважаеми господин Борисов, благодарим ви, че за пореден път сте с нас. Аз и цялата областна структура, тези 1500 тук, благодарим, че сте с нас", заяви той. Новаков благодари и на мюсюлманите, които в първия ден на свещения месец Рамазан присъстват на срещата с лидера на партията.

 

Той показа видео, посветено на "10-те разлики между управлението на ГЕРБ и Четворната коалиция". "Сега разбирате какъв е залогът. Залогът е България и това каква ще я оставим ние на нашите деца. Сега път назад няма. Пред нас е България и от нас зависи да убедим колкото се може повече хора. Направиш ли правилния избор, това ще бъде стабилен и гарантиран успех", заяви Новаков.

 

Той покани на сцената кандидатите от листата на ГЕРБ в Благоевград и "капитана на екипажа в област Благоевград - Росен Желязков". Думата взе Росен Желязков и заяви: "Уважаеми приятели, искам отново да ви поздравя и да ви благодаря, че сте тук. Благодаря ви, господин Борисов, че сте с нас. Защото вашата енергия е нашата обща синергия. С нея ние ще бъдем победителите на тези избори".

 

Той припомни най-големите провали на управлението на кабинета "Петков" в икономиката и енергетиката, в земеделието. "С лидер Бойко Борисов, трикратен министър-председател, ние уверено вървим към изборите на 2 април и ще бъдем победители", заяви Росен Желязков. На сцената, приветстван с мощни аплодисменти и викове: "Бойко!" излезе лидерът на партията.

 

"Представяте ли си, ние да сме управлявали през последните 2 години и да ме попитат: "Защо допусна твоето правителство да краде по 1 лев на всеки литър бензин и на всеки литър нафта? Защо?". И тука става въпрос за реални милиарди от вашите джобове. Друг пък ще ме попита: "Защо вашето правителство допусна цената на тока да отиде 100 лева, да се наложи от данъците на хората да компенсираме бизнеса? Кое вдигна цената на тока?", коментира той. "Обраха ли ви? Обраха ви. Говорим само факти. Разбира се, с любезното съдействие на медиите. Кой допуска веригите да ви обират в момента - 70 ст. изкупуват хляба, 1,50 лв. ви го продават. Питам нашите опоненти. Защо допускат това безчинство?! Днес сутринта имах среща в централата с производители на мебели. Изнасят дървата в България, обработват ги в Гърция, връщат ги обратно и това вдига цената на мебелите", коментира бившият министър-председател.

 

"След тях бяха земеделците. Е, как един не каза - чакайте, защо допуснахте двойна инфлация? И днеска ги попитах земеделците - пак сте дошли при мен за субсидии, а две години не искахте. И сега си мислят някои на изборите на 2 април - мием си очите и почваме всичко отначало. Но няма как! Дефицитът от бюджета отиде някъде. Те вървят паралелно. Висока инфлация, висок евродефицит, няма еврозона", добави Борисов. 

 

Той продължи с коментар на катастрофалната ситуация с нелегалната миграция. "Пълно е с трупове на бежанци. При нас преди две години нула миграция. А сега - всеки  ден катастрофи и така разбираме за миграцията. Мога да ви изброявам много - от Хаджидимово до Благоевград, обект по обект, какво сме направили", заяви още Борисов. "Умни, красиви, знаещи, а две години не направиха План за възстановяване. Милиард изпускаме вече! И те си позволяват да ни критикуват!", заяви възмутено лидерът на ГЕРБ.

 

"За две години дайте ни нещо, което е направено тука. Днес кмета казва - с парите, които вие оставихте, донаправяме, каквото има. Ние не ходим да агитираме. Ние идваме да ви предупредим - октомври месец поне още 10 милиарда заем ще вземем. Няма еврозона, няма Шенген. Това ни донесе Промяната. Ужасът на ДБ ще дойде след изборите - с тези реално леви популисти", коментира той.

 

"И тези услужливи медии, вместо да питат за парапети, тараби, мантинели, мълчат. Когато имаме слаба държава, никой, и северномакедонците не се съобразяват с нас! Защото изглеждаме отвратително отвън. Пет пъти избори. Пет пъти политиците се правим на най-големите. А всъщност народът страда. И сега продължават с някакви хипотетични "правителство на малцинството". Разбира се, щом сте дошли толкова хора, трябва и оптимизъм някакъв да се вдъхне. По-трудно отсега не е било. Бихме всички рекорди - по инфлация, по задлъжнялост. От отличници станахме последни. Знаем как да ви изведем от това, защото съм го правил три пъти. Какво искат повече от нас да направим?! Да бяха едно нещо надградили, да бяха едно нещо създали, да го покажат днеска. Няма!", заяви емоционално Борисов.

 

"Асен Василев каза, че ще прави надземно метро между Казанлък и Стара Загора, ама те не могат на Симитли да направят пътя... Те ви лъжат, ама така готино ви лъжат. Много убедително лъжат. Договорили пет моста! Един понтон на Русе не можаха да направят. 5 моста и 4 магистрали на година, три тунела. И обясняват, обясняват. И хората седят и гледат и си викат - абе, те сигурно могат", отбеляза още Бойко Борисов.

 

"Хейт, обвинения, насаждане на омраза. И това е най-големият грях на президента Радев. Извади ги от никъде, нарече ги шарлатани, но белята беше станала. Те се обърнаха срещу него, те се обърнаха срещу всеки", коментира лидерът на ГЕРБ. "Какво ще правим, ако победим? Това е основният въпрос, чийто отговор искат хората да чуят. А кметовете чакат с такова нетърпение да оправят някой пазар, улица, градина, училище. Аз мисля, че ще се справим, макар и трудно. Но трябва да убедим колкото може повече хора. Омразата трябва да отстъпи на градивност и съзидание. Толкова много ще ни изпреварят съседите, че ще ни е срам да кажем, че сме българи", заяви Борисов.

 

"Как щяхме да допуснем да закрият клуба "Ванче Михайлов". Ама те нямаше и да го направят", допълни бившият премиер.

 

"Мили хора, убедете колкото може повече да гласуват, за да върнем това, което заслужават българите. Не две години назад, и настрани сме. Но с Божията помощ и вас мисля, че ще успеем. Това е, повярвайте ми, последен шанс да се измъкнем от блатото. И всички знаят, че е блато. Дори Държавният департамент на САЩ обори всякаква илюзия, че ПП и ДБ са "борци с корупцията". Незаконни арести, нарушаване на правата на малцинствата... Какво да ви кажа... Много ще е трудно. Но трябва и оптимизъм. Преживели сме какво ли не като държава. Ще преживеем и ПеПе-тата накрая. Да сте ми живи и здрави", обърна се той накрая към присъстващите. 

 

"Ние няма да даваме по 25 милиарда, но всяка година по половин милиард ще отиват за Родопите. Родопите е сърцето ни и трябва да изглеждат така, че всеки български мюсюлманин да е щастлив, че е български гражданин. И може би с това трябваше да почна. Желая им на българските мюсюлмани честит свещен празник. Радостни сме да сме заедно, защото политиката на ГЕРБ е етническа толерантност, която трябва да се пази като зеницата на окото. Обречени сме да живеем заедно и колкото по-добре живеем, толкова повече ще се обичаме", заяви Бойко Борисов.

 

Още от "Благоевград"

Борисов от Рупите: След изборите може да преговаряме с ПП-ДБ, но без Петков, Василев и Денков! Фалшифицират документи, в

Един преподавател, академик, университетски преподавател (Денков, бел. ред.) да поощрява да се чупят бутилки, възмути се лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени