Бойко Борисов в Благоевград: След изборите Асен Василев да дойде при парламентарните групи, които са го подкрепили и да каже защо е по-малка събираемостта! Влезем ли в дългова спирала, става страшно! (ВИДЕО)

В този регион много сме помагали на мюсюлманите, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Благоевград
Бойко Борисов в Благоевград Източник: Скрийншот видео кадър

Бюджетът още не е внесен, не знаем нищо за поемане на дългове. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Благоевград, където е за среща с актива на партията. На нея се представят кандидатите за кметове, общински съветници и кметове на населени места.

 

"Не сме съгласни. Никой не ни е питал нас. По-добре да вдигнем лошия дефицит, отколкото да взимаме нов външен дълг", каза Борисов. "Отдавна предупреждаваме да не се влиза в дългова спирала. 3% дефицит означава с 3% да ви е празен джобът. Това е нещо много лошо. Това са милиарди, които нямаме. И към тях имаме по-лоша събиераемост. И ако към това прибавим още 5-6 млрд. нов дълг, аз не съм съгласен", обясни той.

 

На въпрос дали това може да разклати сглобката, той каза: "Една дългова спирала разклаща държавата. Правителства много. Когато финансите на държавата са зле, тогава катастрофите са неизбежни. Затова толкова предупреждаме".

 

"Надявам се след изборите Асен Василев да дойде не само в парламентарната комисия, но и при парламентарните групи, които са го подкрепили - и да каже защо е по-малка събираемостта", сподели още Борисов. Още не сме видели изчисленията, но предвиденият дефицит е в рамките на 3%, а при нас имаше излишъци, припомни той. Влезем ли в дългова спирала, става страшно, подчерта той.

 

След изявлението си пред медиите Бойко Борисов се срещна с избирателите и членовете на ГЕРБ и представи кандидатите за кметове и общински съветници.

 

Андрей Новаков
Андрей Новаков Източник: Скрийншот видео кадър

Хората по презумпция сравняват с времето преди три години. Това, което в Благоевград ние оставихме, кажи ми, Илко (кметът на Благоевград Илко Стоянов, бел. ред.), има ли едно министерско постановление, нещо направено за тези последните три години, заяви Борисов. 

 

Кметът на Благоевград Илко Стоянов
Кметът на Благоевград Илко Стоянов Източник: Скрийншот видео кадър

"Толкова кадри произведохме, че вече си пречим", добави лидерът на ГЕРБ по повод издигането срещу кандидатите на ГЕРБ на кандидати, които са били бивши кадри на ГЕРБ.

 

"В Перник не издигнахме кмет. Сегашният видя каква е неговата партия. Но като градоначалник е много добър. Аз съм обиколил почти 3/4 от страната. Хората ще сравнят с това, което е било преди 3 г. Оттогава досега времето е празно", каза лидерът на ГЕРБ.

 

Кметът на Петрич Димитър Бръчков
Кметът на Петрич Димитър Бръчков Източник: Скрийншот видео кадър

За един кмет е важно - ВиК-то, училищата, детските градини, санираните блокове. От както си тръгнахме колко блока санирахте, Илко, обърна се отново към кмета на Благоевград Борисов. Нула! Идва държавата и ти прави имота по скъп, подобрява го, малки фирми работят, български предприятия правят дограмите. Но повече няма. По наше време в Благоевград около 300 блока санирахме. Гарантираме на избирателите, че ако изберат тези кметове, ще продължим да го правим, зарече се бившият премиер. 

 

Апостол Апостолов, кмет на Симитли
Апостол Апостолов, кмет на Симитли Източник: Скрийншот видео кадър

Г-жа Нинова е забравила, че след мен е била вицепремиер на България и е могла да оправи много от грешките ни. След мен е имало 3, 4, 5 премиери. Може да се види колко е фискалния резерв, подчерта Борисов. 

 

Кметът на Разлог Красимир Герчев
Кметът на Разлог Красимир Герчев Източник: Скрийншот видео кадър

Над 3 % дефицит е около 4,5 млрд. - липсват, няма ги. И като прибавим други 5 към тях - нали трябва да ги върнем. А кметовете са с амбициозни програми...Аз съм за консервативна политика, това харчене вече три години...има смисъл, ако се каже: "Даваме тези милиарди за магистрала. Или - правим индустриална зона в Благоевград". Сега не мога да поема ангажимент, защото в МФ нямаме заместници, нямаме заместници и в митниците. Какво е реалното състояние знаят само от ПП. Дори и от ДБ не знаят, добави бившият премиер. 

 

В този регион много сме помагали на мюсюлманите, помня в Якоруда джамия правихме. Етническата толерантност е ключова за този регион. 

Развитието на тази криза (в Близкия изток), като гледам трагедията на гражданското население и на палестинците, и на израелците, това е процес на окървавяне, с десетилетия, със столетия няма да мине. И това ще се отрази. Ние като държава трябва да планираме, защото ако прерасне в по-голям конфликт, тогава ще има сериозни последици, коментира лидерът на ГЕРБ. 

 

Още от "Благоевград"

Борисов от Рупите: След изборите може да преговаряме с ПП-ДБ, но без Петков, Василев и Денков! Фалшифицират документи, в

Един преподавател, академик, университетски преподавател (Денков, бел. ред.) да поощрява да се чупят бутилки, възмути се лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени