Бойко Борисов в Сандански: Борислав Сандов зачеркна целия проект за АМ "Струма", защото така е казал бащата на Киро (ВИДЕО)

Всеки ден говорят лъжи - за шкафчета и кюлчета, а има пет експертизи, че снимките са фалшиви

Бойко Борисов в Сандански
Бойко Борисов в Сандански Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на предизборна среща в Сандански. Стотици симпатизанти посрещнаха Борисов с плакат "Бойко, щом си тук, можем всичко".

На срещата присъстваха кандидат-депутатите Делян Добрев, Росен Желязков, който е водач на листата на ГЕРБ в района, както и евродепутатът Андрей Новаков.

 

"Благодаря за настроението, еуфорията и усещането, че много скоро ще се поздравим с победа на тези избори и то с категоричен резултат. Утре ще представим нашата сериозна програма. България не заслужаваше този застой от 8 месеца, който ни върна назад", обяви водачът на листата на ГЕРБ в Благоевград Росен Желязков.

 

Той припомни, че предишното правителство нееднократно е нарушавало законите на България, като кулминацията е била ареста на Бойко Борисов. "Предишният премиер също наруши многократно закона - като започнем от клетвопрестъпничество, нарушение на Конституцията, смесване на ролите му на кошаревски свидетел и министър-председател", припомни кандидат-депутатът на ГЕРБ.

 

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Скрийншот/Facebook

"Тук при вас съм, за да ви покажа докъде ни докара "Промяната" през последните 8 месеца", обяви Делян Добрев по време на предизборната среща. Той отсече, че истинското оръжие на ГЕРБ е истината, която всеки човек я вижда, като влезе в магазините.

 

Добрев показа и графика с повишаването на цените на хранителните стоки, горивата и природния газ. "Ето я "Промяната"! Представяте ли какво ще стане, ако им дадем да си я довършат тази промяна", негодува енергийният министър.

 

Той представи пред симпатизантите и графиката, показваща как при управлението на "Промяната" се отказахме от газа от "Газпром", за да купуваме пак от руската компания, но през посредници, като така синьото гориво се оскъпява с 28%.

 

Кандидат-депутатът на ГЕРБ показа и графика с цените на горивата, които при Борисов са били с 1 лв. надолу, въпреки че цената на петрола на международните пазари е била същата като сегашната.

 

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Скрийншот/Facebook

"Промяната", които се правят на много честни, крадат от газа, крадат от горивата и бъркат в джоба на всеки българин (...) Когато се крадат милиарди, трябва да има наказани. 2,5 млрд. ги няма само от бензина и дизела. Тези хора трябва да понесат отговорност", категорично заяви Добрев.

 

Той показа и графика за брутния вътрешен продукт и поясни, че за първи път от 16 години икономическият растеж на България е по-нисък от средния от ЕС.

 

"Мога да ви уверя, че сме направили над 50 такива спортни зали. В Бургас е най-голямата от всички зали, Пловдив, Варна, Русе, Ямбол, Сливница. И плувен басейн ще направим тук", обяви пред симпатизантите Бойко Борисов.  И добави: "Когато ви говорят, че Борисов ходил с джипката и хвърлил пари през прозореца -това, което виждате ли имат предвид".

 

"Не знам дали ме е яд, или дали ме е срам. Сега щяхме да сме минали през Кресненското дефиле. Най-големите съоръжения стоят така 2 години неизползваеми. Най-големите мостове и тунели. Защо, бе хора? 40 минути карам зад един тир през Кресна. Защо стоите, защо не затворихте пътищата. Тунели и мостове по АМ "Струма" стоят неизползваеми. Парите за АМ "Струма" ги бяхме оставили. За да може в последния ден Сандов да зачеркне целия проект, защото така казал бащата на Киро. И вие стоите? Защо, бе", възмути се лидерът на ГЕРБ.

 

Той беше категоричен, че ако не бият с голям резултат на изборите, "Струма" няма да се завърши. "Те ви бъркат всеки ден в джоба, по 30 млн. ден отиват в Швейцария. Всеки ден говорят лъжи. Основни производителите сме на храни, защо се вдига олиото. Трябвало промяната да се върнат да довършват-да довършат държавата", попита Борисов.

 

"Всеки ден говорят лъжи. Шкафчета, кюлчета, на майка им в кътния зъб. Пет експертизи има, че снимките са фалшиви. А на вас всеки ден ви бъркат в джоба и ви взимат от него", негодува бившият премиер.

 

Въпросът е да изкараме зимата. АЕЦ Козлодуй дава тока на 45 лева, а вижте каква е цената при вас. Дърва няма за огрев, заяви още Борисов. 

 

"Справихме се през 2009 година с гръцката криза, после дойде миграцията, разговаряхме с всички съседи и постигнахме нулева миграция. После дойде Ковид и с това се оправих. Мога да се оправя и сега, защото имам най-добрите експерти.  Делян Добрев е завършил заедно с Асен Василев в Щатите и е много по-умен от него. Само където не се научи да прави схеми", изтъкна Борисов.

 

"Две години "Хемус" щеше да върви със "Струма", а "Струма" сега щяхме да сме я завършили. С последното постановление единствено успяхме да завършим моста при Симитли. Иначе и той нямаше да е направен. Близо 5 млн. оставихме за новия булевард в Сандански, защо не се случи за две години нещо ново, освен това, което сме оставили", подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

Утре ще представим документ, който експертите по сектори в партията са разработили. Кръстихме го План за възстановяване след кризата. Като я четете, ще можете да направите информиран избор, защото те си държат на обещанията. Имаме много добри експерти, трябва ни разлика в резултата, призова санданчани той. 

 

Борисов изтъкна, че им е необходима разлика иа изборите, за да имат основание да управляват." Българите, когато разберат как тези от "Промяната" са се облагодетелствали няма да ги класират ни втори, ни трети", подчерта бившият премиер. 

 

"Искат да ни довършат. Милиарди левове излизат от България заради тях само от горивата. За радост, Европа и Америка разбраха за измамата. Затова Киро във всяко изказване казва: "Никакви американци не могат да ми кажат да се събера с ГЕРБ". Чакай, бе, Кире, ние не сме те искали. И защо точно американците, дали не са ти казвали", попита председателят на ГЕРБ.

 

"Компроматите са ги правили много подготвени хора. Много време бяхме, омръзнахме, хората свикнаха, БВП расте и искаш нещо ново. Всеки иска нещо ново. Пробвахме, ама сега дори не можем да върнем старото", добави бившият министър председател.

 

По думите му това е най-лесната предизборна кампания, но всички симпатизанти на партията трябва да агитират своите съседи и роднини. "Трябва да има разлика, иначе те ще продължат да си мислят, че са извънземно, дошло отнякъде", завърши Борисов.

 

ГЕРБ е системна партия с много добри структури. Народът ни е умен има инстинкт. Важно е ГЕРБ да се представи добре, когато ГЕРБ е в управление искаме да подновим поне 30% от ръководните органи  и всеки добър специалист ще намери място там, добави лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени