Бойко Борисов в Якоруда: Нека в Блаоевградска област да дойдат - да видят каква война е между ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО, СНИМКИ)

А тези, които не са сложили една тухла някъде им е удобно да ни пришиват към ДПС, добави лидерът на ГЕРБ

Асим Адемов, Бойко Борисов и отец Данаил
Асим Адемов, Бойко Борисов и отец Данаил
След Хаджидимово, Гоце Делчев и село Баня, Разложко, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети и Якоруда. Там той видя ремонтирането на местния православен храм "Свети Свети Кирил и Методий". 
 
"Малко сме в строителна обстановка", каза свещеник Данаил. "Отче, нищо не става без работна обстановка", отговори му Борисов. И обави: "Освен джамията, правим и църквата, за да има за всеки. Това е силата на нашата партия. За едните строим църкви и манастири, за другите - джамии. Всички свещеници и ходжите са на заплата, съгласно закона, достойна заплата, като учителските, за да може в този регион да живеете мирно и спокойно", добави лидерът на ГЕРБ.
 
"Сега сме в храм, който е в ремонт, затова си позволявам да говоря - разбрах, че е имало нападение на офис на ЛГБТ, даже е имало и бито момиче от кандидат-президент. Не смо осъждаме този акт, не само, че трябва да си понесе отговорността, но това е и недопустимо. Хората с различн ирелигии, с различни виждания за живота, да бъдат нападани, особено физически, да им с епречи на дейността. Едни такива банди павиани по едно време обикаляха някои от офисите и на ГЕРБ и ги чупеха, но сега ги няма никакви - нардът ги изтри от паметта си. 
 
"Много обичат сега да с с троят партийната кампания две-три партии анти ДПС, но в тези региони и не само - в цялата страна - битката се води меежду ГЕРБ и ДПС. Но се води по правилата на политическата игра. И независимо, че кметът на Якоруда, кметът на Гоце Делчев, са от други политически партии, ние еднакво сме отпускали средства за всички тях. И се радвам за Якоруда, че става такъв хубав град. И за Белица много се направи. Това са ни били разбиранията, да и по настояване на колегите от ДПС, но в крайна сметка това е било за всички български граждани. Вместо да се биете по места кой повече е направил, кажете - когато има разбиране и диалог, хората живеят добре. Това е политиката на ГЕРБ. А тези, които не са сложили една тухла някъде им е удобно да ни пришиват към ДПС. Защо не дойдат тук в Якоруда да Ви пришият към ДПС. Или в Белица. До бой стигат, пребиват се. Което не е правилно! Нека в Блаоевградска област да дойдат - да видят каква война е между ГЕРБ и ДПС!


 
 
Бойко Борисов посети и новострояща се джамия в село Юруково. "Ние правим и църкви, и манастири, и джамии - за да може да се уважават хората. Реигията е да има добро между хората. Чест беше за мен, да сне ми живи и здрави", каза лидерът на ГЕРБ на местните, които го посрещнаха. 

Джамията в село Юруково
Джамията в село Юруково Източник: Facebook
Борисов обща, че когато новият молитвен дом е готов, той отново ще дойде, за да види завършения строеж. "Благодарим Ви за това, което правите", каза му имамът. 

 
 
 

Още от "Благоевград"

Борисов от Рупите: След изборите може да преговаряме с ПП-ДБ, но без Петков, Василев и Денков! Фалшифицират документи, в

Един преподавател, академик, университетски преподавател (Денков, бел. ред.) да поощрява да се чупят бутилки, възмути се лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени