Четворната коалиция се тресе в Благоевград - кметът от ИТН се оплаква на МС от областния управител от БСП

Областният управител Николай Шушков е ортодоксален комунист - от 1986 г. е на номенклатурни позиции в окръжен мащаб

Николай Шушков (вляво) и Илко Стоянов (вдясно)
Николай Шушков (вляво) и Илко Стоянов (вдясно) Източник: Областна администрация-Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов ще сигнализира Министерски съвет за превишаване на правомощията от страна на областния управител Николай Шушков. Днес стана ясно, че със своя заповед от 29.12.2021 г. Шушков връща решение на Общински съвет – Благоевград, касаещо такса смет в общината. Областният връща решението според което такса смет трябва да се повиши повече от два пъти за гражданите, и да бъде намалена за бизнеса и селата. Мотивът на Шушков е, че не е целесъобразно в кризата, когато се очаква домакинствата да имат сериозни финансови проблеми, да се вдига драстично размерът на таксата.

 

"Интересен факт е, че в заповедта, подписана от областния управител, не се коментира законосъобразността на решението, засегната е само целесъобразността. Тук прозират сериозни политически амбиции.Този град или трябва да тръгне напред, или да остане без развитие. За второто има определени кръгове, които полагат неистови усилия и явно областният управител е човекът, който обслужва тези хора, категорично превишавайки правомощията си. Той си позволява да се произнесе по съдържанието на решение на ОбС и да го коментира, това е нещо невиждано досега", коментира кметът Стоянов пред "24 часа".

 

Според него Шушков не е разбрал, че решението на ОбС не касае само увеличение на такса смет, в него са включени намаление на размера на дължимите суми за бизнеса и селата.

Николай Шушков
Николай Шушков Източник: МС

Областният управител Николай Шушков, назначен от служебното правителство на Радев, е ортодоксален комунист и заклет бесепар - от 1986 г. е на номенклатурни позиции в окръжен мащаб. Първа е инструктор в ОК на ДКМС, после кандидат-член на Бюрото на ОбК на БКП-Благоевград, политически сътрудник в Софийския областен комитет на БКП, партиен организатор на ОбС на БСП-Благоевград и шеф на предизборен щаб на БСП в югозападния град през 90-те.

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени