Човекът на Цветанов в Благоевград - окончателно осъден от ВАС за близо 100 хил. лева

Камбитов е осъден да заплати глоба от 10 000 лева и да възстанови в полза на държавата материалната облага в размер на 87 627 лева

Върховен административен съд (ВАС)
Върховен административен съд (ВАС) Източник: Zonanews

Върховният административен съд потвърди решението на съда в Благоевград за конфликт на интереси на бившия кмет на областния център Атанас Камбитов. Преди две години КПКОНПИ установи конфликт на интереси спрямо Атанас Камбитов, който по времето на втория си кметски мандат е бил управител и едноличен собственик на фирма и в рамките на седмица е разпределил дивиденти, включително и на себе си, в размер на близо 80 000 лева, след което дружеството е било прехвърлено на друго лице.

 

Освен това, в качеството си на кмет, през 2016 и 2017 година той е продал два имота, частна общинска собственост, в интерес на свързано с него лице.  Атанас Камбитов оспорва решението на Административния съд в Благоевград, който потвърди решението на антикорупционната комисия от 11 ноември 2020 година. 

 

ВАС остави в сила и двете решения, доказващи конфликт на интереси. Камбитов е осъден да заплати глоба от 10 000 лева и да възстанови в полза на държавата материалната облага в размер на 87 627 лева. 

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени