Ден на траур в Петрич, Сандански и Кресна заради двамата загинали лесничеи

При подобни бедствия по време на правителтвото "Борисов 3" медии и коментатори се надпреварваха да винят изпълнителната власт в бавна реакция тип "след дъжд качулка"

Пожар
Пожар Източник: Zonanews

Отменени са обществените събития, а знамената на обществените сгради ще бъдат свалени наполовина в знак на почит и уважение. На 48-годишният Валери Димитров от Кресна (който е общински съветник от ГЕРБ) и 34-годишният Антон Гръбчев от Петрич им прилошало от дима и паднали, след което били погълнати от пламъците. Освен загиналите има и един ранен техен колега приет в болница. Той е с 10% изгаряния. Около 300 декара продължават да горят, на място са горски служители и такива на пожарната.

"С огромно прискърбие научихме, че нашият приятел и общински съветник Валери Димитров е загубил живота си при гасенето на бушуващите пожари в околността. Валери беше незаменима част от екипа ни и ще остане завинаги в нашите сърца! Светла памет, приятелю!", информират от местната структура на ГЕРБ.

 

От днес със заповед на министъра на земеделието Христо Бозуков се забранява паленето на стърнища на земеделските площи. Решението беше взето снощи на спешна среща, свикана от министър-председателя Стефан Янев. Парадоксално е, че почти никой не поставя въпроса за превенцията на тези пожари - мерките на хунтата идват, след като бедата се е случила.

 

Интересен паралел може да се направи с двойния стандарт, който се прилага спрямо службеното правителство на Радев и правителството на ГЕРБ-ОП, когато при подобни бедствия медии и коментатори се надпреварваха да винят изпълнителната власт в бавна реакция тип "след дъжд качулка". Сега тегне оглушителна тишина. Срам!

 

Очаква се областните управители да свикат кризисните щабове по места. Обмисля се и система за оповестяване, която да улесни връзката между местно и национално ниво при пожари.

Още от "Благоевград"

Получихме "зелена светлина" за проектиране и изграждане на източното платно на АМ "Струма" в посока София извън Кресненс

Правителството възложи на министрите на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта и съобщенията да предприемат необходимите действия за проектиране и изграждане на Лот 3.2

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени