Денков: Ще се следи как вътрешният министър ще реагира на полицейското насилие от протеста

Неприемливо е полицаи в центъра на София да действат по този начин с протестиращите, добави премиерът

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Премиерът Николай Денков все още не е провел разговор с вицепремиера Мария Габриел за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради полицейското насилие по време на протеста срещу БФС в София. Разговорът предстои да се случи в понеделник или вторник.

 

"В немалка степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се определи от това как той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие, които видяхме всички", каза Денков в Благоевград.

 

И добави: "Неприемливо е полицаи в центъра на София да действат по този начин с протестиращите. Огромното болшинство от полицаите действаха както трябва, без да прилагат насилие и им благодаря, но тези, които прилагаха насилие, трябва да бъдат разследвани и наказани".

 

 

Още от "Благоевград"

Жена и 8-годишно дете загинаха в тежка катастрофа на АМ "Струма"

След приемането на пострадалите в Спешното отделение на МБАЛ-Благоевград е възникнало напрежение между медиците и близките на загиналите. Пристигнали са 2 патрулки, които заедно с охраната на МБАЛ са възстановили реда

Прочетете повече прочетете повече

АПИ: Нашата цел е през 2030 година да се похвалим с една изцяло нова магистрала от София до Кулата

Стоян Николов от УС на АПИ коментира още, че продължава работата по подпорните стени на автомагистрала "Струма", както и че е извозена свляклата се земна маса преди Великден

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени