Денков: Ще се следи как вътрешният министър ще реагира на полицейското насилие от протеста

Неприемливо е полицаи в центъра на София да действат по този начин с протестиращите, добави премиерът

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Премиерът Николай Денков все още не е провел разговор с вицепремиера Мария Габриел за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради полицейското насилие по време на протеста срещу БФС в София. Разговорът предстои да се случи в понеделник или вторник.

 

"В немалка степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се определи от това как той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие, които видяхме всички", каза Денков в Благоевград.

 

И добави: "Неприемливо е полицаи в центъра на София да действат по този начин с протестиращите. Огромното болшинство от полицаите действаха както трябва, без да прилагат насилие и им благодаря, но тези, които прилагаха насилие, трябва да бъдат разследвани и наказани".

 

 

Още от "Благоевград"

Борисов в Сандански: Тежко разединени сме! Омразата, която тръгна от вдигнатия юмрук ескалира! (ВИДЕО)

ГЕРБ е партия, която има ясна визия и ясно лидерство в лицето на бъдещия министър-председател Бойко Борисов", заяви в словото си водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 1 МИР-Благоевград Росен Желязков.

Прочетете повече прочетете повече

Борисов от Рупите: След изборите може да преговаряме с ПП-ДБ, но без Петков, Василев и Денков! Фалшифицират документи, в

Един преподавател, академик, университетски преподавател (Денков, бел. ред.) да поощрява да се чупят бутилки, възмути се лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени