ДПС номинира за евродепутат Елена Йончева

Към момента Йончева е депутат в европарламента, избрана от гражданската квота на БСП

Елена Йончева
Елена Йончева Източник: БСП

На заседание в понеделник Областният съвет на ДПС в Благоевград е взел единодушно решение за водач на листата на ДПС Благоевград за предстоящите избори за Народно събрание да бъде издигнат Делян Пеевски.
 
Също са били направени и номинации за изборите за Европейски парламент. Те са: Делян Пеевски, Джевдет Чакъров, Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Елена Йончева, Станислав Анастасов, Танзер Юсеинов и Танер Кабилов. Това се посочва в съобщение на ДПС, публикувано в социалната мрежа Facebook.

 

Към момента Йончева е депутат в европарламента, избрана от гражданската квота на БСП.  На 18 април, в интервю пза bTV Йончева бе попитана дали ще бъде кандидат за евродепутат на предстоящите евроизбори и от коя формация.

 

"Ние сме внесли много подробен отчет в деловодството за нашата работа, както и до членовете на Националния съвет на БСП. Предоставила съм отчета си на БСП и съм сигурна, че колегите ще бъдат много впечатлени. Като водач на листата на БСП на изборите през 2019 година вкарахме петима евродепутати. Сега зависи колко места искат от БСП да спечелят в Европейския парламент" отговори тогава тя.

 

Още от "Благоевград"

Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да достигнат 80% от европейските

Важно е следващото правителство да съумее да възстанови загубената преди 3 години връзка между централната и местната власт, добави още водачът на листата за Европейски парламент

Прочетете повече прочетете повече

Борисов в Сандански: Тежко разединени сме! Омразата, която тръгна от вдигнатия юмрук ескалира! (ВИДЕО)

ГЕРБ е партия, която има ясна визия и ясно лидерство в лицето на бъдещия министър-председател Бойко Борисов", заяви в словото си водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 1 МИР-Благоевград Росен Желязков.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени