ДПС номинира за евродепутат Елена Йончева

Към момента Йончева е депутат в европарламента, избрана от гражданската квота на БСП

Елена Йончева
Елена Йончева Източник: БСП

На заседание в понеделник Областният съвет на ДПС в Благоевград е взел единодушно решение за водач на листата на ДПС Благоевград за предстоящите избори за Народно събрание да бъде издигнат Делян Пеевски.
 
Също са били направени и номинации за изборите за Европейски парламент. Те са: Делян Пеевски, Джевдет Чакъров, Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Елена Йончева, Станислав Анастасов, Танзер Юсеинов и Танер Кабилов. Това се посочва в съобщение на ДПС, публикувано в социалната мрежа Facebook.

 

Към момента Йончева е депутат в европарламента, избрана от гражданската квота на БСП.  На 18 април, в интервю пза bTV Йончева бе попитана дали ще бъде кандидат за евродепутат на предстоящите евроизбори и от коя формация.

 

"Ние сме внесли много подробен отчет в деловодството за нашата работа, както и до членовете на Националния съвет на БСП. Предоставила съм отчета си на БСП и съм сигурна, че колегите ще бъдат много впечатлени. Като водач на листата на БСП на изборите през 2019 година вкарахме петима евродепутати. Сега зависи колко места искат от БСП да спечелят в Европейския парламент" отговори тогава тя.

 

Още от "Благоевград"

Борисов от Рупите: След изборите може да преговаряме с ПП-ДБ, но без Петков, Василев и Денков! Фалшифицират документи, в

Един преподавател, академик, университетски преподавател (Денков, бел. ред.) да поощрява да се чупят бутилки, възмути се лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени