Екоминистерството позволи трасето на "Струма" да е извън Кресненското дефиле

Няма да има оценка на въздействието върху околната среда, защото не е нужна такава, посочват от МОСВ

Министерство на околната среда и водите (МОСВ)
Министерство на околната среда и водите (МОСВ) Източник: Zonanews

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) позволи довършването на магистрала "Струма" с изграждането на едното платно извън Кресненското дефиле. Това се разбира от решение на ведомството, публикувано на сайта.


Оттам посочват, че няма да има оценка на въздействието върху околната среда, защото не е нужна такава. Това ще даде възможност да започне работата по последния участък на магистралата между Крупник и Кресна.

 

АМ
АМ "Струма" и тунел "Железница"Дългогодишният казус откъде да минава "Струма" изглеждаше решен през март тази година, след като Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви обществена поръчка за изработване на прединвестиционно проучване и проектиране на трасе на магистралата в южна посока от София за Кулата, което преминава извън Кресненското дефиле.

Още от "Благоевград"

Жена и 8-годишно дете загинаха в тежка катастрофа на АМ "Струма"

След приемането на пострадалите в Спешното отделение на МБАЛ-Благоевград е възникнало напрежение между медиците и близките на загиналите. Пристигнали са 2 патрулки, които заедно с охраната на МБАЛ са възстановили реда

Прочетете повече прочетете повече

АПИ: Нашата цел е през 2030 година да се похвалим с една изцяло нова магистрала от София до Кулата

Стоян Николов от УС на АПИ коментира още, че продължава работата по подпорните стени на автомагистрала "Струма", както и че е извозена свляклата се земна маса преди Великден

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени