Гроздан Караджов: Продължаваме да строим чрез ин хаус процедури

Не съм оптимист за АМ "Струма"

Гроздан Караджов
Гроздан Караджов Източник: МРРБ

"Договорили сме цена, която сега едва ли би могла да бъде договорена, но далеч не съм оптимист, защото вариантът е неприемлив за еколозите. Ако получим одобрение, строежът ще свърши за три години". Това каза за NOVA министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по повод строежа на АМ "Струма".

 

По думите му процедурата е напреднала, но се чака оценка на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

"Чакаме положителен отговор от екологичното министерство и за тунела под Шипка. Имаме оферта от изпълнителя, според която след 4 години и 2 месеца след одобрението на проекта, тунелът ще бъде завършен. Чакаме само екологичната процедура да завърши".

 

Тол системата е друга тема, която министърът коментира. Той увери, че винетните такси няма да поскъпват. "Те по-скоро да за намаляване, защото винетките плащат 2/3 от сумата. Това не е честно – в другите страни 2/3 от нея се плащат от тежкотоварните превози", каза ресорният министър.

 

Автомагистрала "Хемус" ще бъде готова в цялостния си вид през 2027 г., увери Караджов. По думите му строителството там не е спряно.

 

"Не са спрени процедурите, възложени чрез ин хаус. По същите процедури се строи и пътят Ботевград – Видин, каза още министър Караджов.

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени